Опозиционният лидер Хуан Гуайдо, провъзгласил се за временен президент на

...
Опозиционният лидер Хуан Гуайдо, провъзгласил се за временен президент на
Коментари Харесай

Венецуелският опозиционен лидер Гуайдо подкрепи санкциите на САЩ

Опозиционният водач Хуан Гуайдо, провъзгласил се за краткотраен президент на Венецуела, съобщи в изявление за Си Ен Ен, че глобите на Съединени американски щати против венецуелската държавна петролна компания дават отговор на отправено от депутатите искане да бъдат предпазени националните активи в чужбина, съобщи Асошиейтед прес.

В изявлението, което той даде нощес за испаноезичната секция на Си Ен Ен, само че беше излъчено през днешния ден с превод на британски, Гуайдо сподели, че през януари следеният от опозицията парламент на Венецуела е одобрил мярка, предвиждаща от непознатите страни да бъде поискано да подсигуряват, че венецуелските активи в чужбина няма да бъдат "разграбени " от президента Николас Мадуро.

Гуайдо е ръководител на доминираното от опозицията Националното заседание, което е единствената власт във Венецуела, признавана от някои страни като Съединени американски щати.

Опозиционният водач съобщи, че тази мярка има за цел само да подсигурява, че държавното управление на Мадуро "няма да продължи да ограбва венецуелския народ ".

По-рано през вчерашния ден Съединени американски щати оповестиха наказания против държавната петролна компания Петролеос де Венесуела и с това прекъснаха жизненоважен източник на доходи за изпадналата в тежко икономическо положение страна, отбелязва Асошиейтед прес.

В изявлението си Гуайдо съобщи, че е разговарял с американския президент Доналд Тръмп "и с други президенти от района ". Той не разкри детайлности по кое време са водени тези диалози, нито какво съответно е било обсъждано. Гуайдо загатна само, че във всичките му диалози с държавни глави фокусът е бил върху това да бъде уредена филантропичната рецесия във Венецуела и да бъде възобновена демокрацията.

Той отхвърли обвиняванията на Мадуро и други, че Съединени американски щати провеждат прелом, и съобщи, че венецуелците просто упражняват конституционните си права.

Венецуелската съпротива е в положение да реализира кротичък преход във властта и в последна сметка свободни избори, сподели в изявлението Гуайдо, представен от Ройтерс.

"Сигурни сме, че можем да реализираме кротичък преход - преход и в последна сметка свободни избори ", съобщи той.

Гуайдо уточни, че е разговарял с Тръмп повече от един път, а на въпроса за възможни военни варианти във Венецуела той отговори, че всички варианти са на масата.

При принуждение във Венецуела напоследък се допуска, че са починали над 40 души, в това число 26 убити от проправителствените сили, петима убити при обиски и 11 при грабежи, съобщи през днешния ден представителят на Организация на обединените нации по въпросите на правата на индивида Рупърт Колвил.

Той сподели, че сред 21 и 26 януари са арестувани над 850 души, в това число 77 деца. На 23 януари в цяла Венецуела били арестувани 696 души, което е най-големият брой арести във Венецуела за един ден от 20 години, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР