Опозиционният лидер Алексей Навални се кандидатира за президент на Русия.

...
Опозиционният лидер Алексей Навални се кандидатира за президент на Русия.
Коментари Харесай

Навални се кандидатира за президент на Русия

Опозиционният водач Алексей Навални се кандидатира за президент на Русия. Изборите за водач на страната ще се проведат на 18 март идната година.
Навални разгласи желанието си в заседание на гласоподавателите от Москва в в шатра на плаж в естествения парк Серебряний бор. Днес сходни събрания се организират в още 20 града в Русия. Решението на Навални да се кандидатира за президент към този момент бе гласувано на събрания на гласоподаватели в Иркутск и Новосибирск.

" Отиваме на избори, с цел да победим ", съобщи Навални.

Според закона в сходни събрания на гласоподавателите би трябвало да вземат участие минимум 500 души, а в днешното имаше 742 души. След това подкрепения от тях претендент би трябвало да внесе до 7 януари документите в ЦИК на Русия.

Пак съгласно закона Навални няма право да взе участие в изборите, тъй като има условни присъди за финансови нарушавания. Той обаче твърди, че според конституцията единствено излежаващите присъди лица няма право да бъдат избирани. Той не крие, че се надява с дейни акции в районите да бъде основан публичен напън върху властта и ЦИК.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР