Опозиционният лидер Алексей Навални може да бъде освободен през 2023

...
Опозиционният лидер Алексей Навални може да бъде освободен през 2023
Коментари Харесай

Навални може да бъде освободен през 2023 година

Опозиционният водач Алексей Навални може да бъде освободен през 2023 година . Това съобщи неговия юрист Вадим Кобзев, представен от ТАСС. " Сега не мога да го дефинира по-точно, само че съгласно моите калкулации той би трябвало да излезе през лятото на 2023 година ", сподели бранителят.

Навални не може да бъде изпратен в наказателна колония , до момента в който не бъде получено копие от присъдата по делото за клюка против деец от Великата отечествена война, добави Кобзев. " Формално съдът на Бабушкински регион (административен регион на Североизточен окръг в Москва) комбинира наказването си с наказването по делото " Ив Роше ", тъй че те не могат да го изпратят в колонията, до момента в който не бъде получено копие от присъдата му. До този миг нито ние, нито Навални сме получили този документ, " сподели още той.

Припомняме, че по-рано в събота стана ясно, че за стопански закононарушения - близо 3 години затвор, превърната от условна в ефикасна поради нарушение на мярка за неотклонение " Подписка ". Присъдата на рецензия на Кремъл обаче беше понижена с месец и половина, тъй че в последна сметка той ще би трябвало да остане зад решетките две години и половина.
 Прокуратурата изиска Навални да заплати санкция от $13 000 по случай за клюка
Прокуратурата изиска Навални да заплати санкция от $13 000 по случай за клюка

Според Навални обвиняването е политически стимулирано

На процеса по делото Навални не се призна за отговорен и съобщи, че присъдата му е политически стимулирана. " Намалиха присъдата с месец и половина. Страхотно! ", иронично разяснява той решението на съда.

Защитата му ще апелира правосъдното решение.

Преди месец Навални се завърна в Русия от Германия , където се през август предходната година. Той изясни, че не е можел да се явява пред управляващите за наложената му подписка, защото по това време се е лекувал в Германия.

На 2 февруари Симоновският съд в Москва по делото " Ив Роше " и я размени с действителна. Федералната работа за осъществяване на наказванията настоя за това. Според ведомството Навални бил нарушил изискванията на изпитателния период, като към 60 пъти не се е записал в точния момент и бил получил голям брой административни санкции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР