Опозиционните партии вече стартираха своите предизборни кампании, които се провеждат

...
Опозиционните партии вече стартираха своите предизборни кампании, които се провеждат
Коментари Харесай

Ердоган стартира официално предизборната си кампания

Опозиционните партии към този момент стартираха своите предизборни акции, които се организират в сянката на опустошителните трусове от 6 февруари, засегнали южната част на страната.

След 20 години на върха на турската политика, в началото като министър-председател, а по-късно като президент, Ердоган е изправен пред сложна акция, отбелязва организацията.

Наред с изказванията за едва ръководство на рецесията след земетресенията, страната се сблъсква с годишна инфлация от към 50 %.

Сред тримата кандидати за президентския пост, водачът на лявоцентристката Народнорепубликанската партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу се счита за човек с най-хубави вероятности, показва ДПА. Кълъчдароглу е водач на алианс от общо шест политически обединения.

Прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН), която има поддръжката на близо 10 % от турския електорат, не е излъчила претендент. Това се счита за косвена поддръжка за Кълъчдароглу, написа още организацията.

В случай че нито един от претендентите не събере повече от 50 % от гласовете на първия тур от президентските избори, ще се организира балотаж две седмици по-късно - на 28 май, добавя Българска телеграфна агенция.

Около 60,9 млн. души имат право да гласоподават в Турция и още 3,3 млн. души в чужбина. Голямата турска диаспора ще може да гласоподава от 27 април.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР