Опозиционните партии в Унгария обещаха да превърнат 2019 г. в

...
Опозиционните партии в Унгария обещаха да превърнат 2019 г. в
Коментари Харесай

Опозицията в Унгария се зарече за година на съпротивата срещу Орбан

Опозиционните партии в Унгария дадоха обещание да трансфорат 2019 година в " година на опозиция " против националистическо-консервативния министър председател Виктор Орбан, два дни преди провеждането на нови антиправителствени митинги в Будапеща, оповестява " Франс прес ".

" Обещаваме да създадем 2019-а година на опозиция както вътре, по този начин и отвън Народното събрание. И ще го създадем с единството и съдействието на всички опозиционни партии ", разгласи група политици на неподготвено заседание пред постройката на Народното събрание в унгарската столица.

 Многохиляден
Многохиляден " коледен " митинг се организира в Унгария

Отново против " робския " закон за ексклузивен труд, който разгневи унгарците

След примирието около празниците, опозиционните партии, синдикатите и цивилен организации се надяват да привлекат десетки хиляди стачкуващи на протест в Будапеща в събота в нови митинги против противоречивата трудова промяна, която беше превърната в закон през предишния месец.

Наречен " рабски закон " от своите съперници, промяната усили размера на изключителния труд, който работодателите могат да изискват от 250 до 400 часа годишно и разрешава заплащането за този труд да бъде забавяно в период до три години.

 Президентът на Унгария се подписа под противоречивия закон в трудовото законодателство
Президентът на Унгария се подписа под противоречивия закон в трудовото законодателство

Той твърди, че не слага под риск правата на служащите.

Правителството твърди, че законът е нужен за справяне с дефицита на работна ръка в Унгария и ще даде опция на тези, които желаят да работят повече часове, с което да печелят повече.

Унгарският президент Янош Адер подписа закона преди Коледа, макар повече от 10 дни от време на време насилствени конфликти сред стачкуващи и полиция в столицата и други градове.

Опозицията също по този начин приканва да бъде анулирана друга неотдавнашна промяна, която може да заплаши независимостта на съдиите. И тя упорства за по-голяма независимост за публичните медии в страната.

След преизбирането му за трети мандат през април предходната година Орбан, обожател на съветския президент Владимир Путин, организира политика на промяна, целяща основаването на " нелиберална народна власт ".

 Унгария въстана против промените на Орбан
Унгария въстана против промените на Орбан

Промените в трудовото законодателство покачват общественото напрежение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР