Опозиционните партии в парламента ГЕРБ, ДПС и Възраждане“ засега няма

...
Опозиционните партии в парламента ГЕРБ, ДПС и Възраждане“ засега няма
Коментари Харесай

Опозицията иска оставка на кабинета и избори, но засега няма да внася вот на недоверие


Опозиционните партии в Народното събрание ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ към този момент няма да внасят избор на съмнение против държавното управление, само че чакат неговата оставка. Това стана ясно от изявления на техни представители в четвъртък.

В сряда водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов разгласи, че и „ изтегля “ министрите си от кабинета поради финансовата политика и воденето на „ подмолни договаряния “ за върху процеса по присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз.

Така трите партии, които към този момент остават част от ръководството – „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “ изгубиха парламентарното болшинство, за което са нужни 121 народни представители. В момента трите партии разполагат със 109 депутати.
 Разпределението на местата в 47-ото Народно стъбрание
„ На мястото на господин Петков бих изискал избор на доверие в тази обстановка. Мисля, че това държавно управление с този мандат и с този личен състав явно не може да продължи да работи “, сподели Тома Биков от ГЕРБ.

От Движение за права и свободи оповестиха, че чакат оставките на министрите на Има Такъв Народ, които, само че дружно с това и оставката на целия кабинет. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ не отговори дали ще бъде импортиран избор не съмнение, само че разгласи, че всичко ще се случва „ малко по малко “. Той отхвърли разновидността от придвижването да поддържат възможни лични промени в състава на актуалното държавно управление.

„ Окей е да има избори, с цел да измие народът най-голямото неразбирателство за последните 30 години “, сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи, а сходна теза изрече и различен негов съпартиец Рамадан Аталай .

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов дефинира като най-хубаво решение отиването на предварителни избори през есента. Той сподели, че „ Възраждане “ ще гласоподава против държавното управление в възможен избор на съмнение, само че не уточни дали депутатите от партията ще предложат подобен.

Още в сряда той и партията му сложиха пет условия за водене на договаряния за тяхно присъединяване в съдружно държавно управление, измежду които бяха отвод от проекта за въвеждане на еврото, преустановяване на „ контракта за даване на военни бази на Съединени американски щати в България “, референдум за участието на България в НАТО, предоговаряне на участието на България в Европейски Съюз и повдигане на глобите, наложени на Русия.

Както ГЕРБ, по този начин и Движение за права и свободи бяха безапелационни, че няма да поддържат вероятно предложение отпред на КПКОНПИ да застане актуалният вътрешен министър Бойко Рашков . Внасянето на такова предложение, дружно с нов закон за КПКОНПИ.

Костадинов даде „ най-висока оценка “ на Бойко Рашков в сегашния кабинет, само че акцентира, че от партията ще имат лично предложение за ръководител на комисията.

До четвъртък Гроздан Караджов беше единственият министър от квотата на Има Такъв Народ,. Министърът на спорта Радостин Василев сподели, че ще подава своята в петък заран. Останалите двама министри, чиито оставки се чакат са тези на външните работи и енергетиката Теодора Генчовска и Александър Николов .

Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР