Опозиционната групировка Сирийски демократични сили (СДС) заяви, че турската армия

...
Опозиционната групировка Сирийски демократични сили (СДС) заяви, че турската армия
Коментари Харесай

Сирийските кюрди обвиниха Турция, че лъже, че в Африн има бойци на ИД


Опозиционната формация Сирийски демократични сили (СДС) съобщи, че турската войска лъже, когато твърди, че има сили на " Ислямска страна " в региона на Африн в Северозападна Сирия, против който турската войска предприе военна атака. Според Съюз на демократичните сили Анкара се пробва да заблуди международното публично мнение, съобщи Ройтерс.

Целият свят знае, че ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) не работи в Африн, сподели Редур Кселил - върховен представител на Съюз на демократичните сили, представен от Ройтерс.

Турското военно командване заяви нощес, че при интервенцията против Африн са били убити минимум 260 сирийско-кюрдски бойци от Силите за отбрана на народа и екстремисти от ИД.
Според Кселил турското командване мощно преувеличала броя на убитите сирийски и кюрдски бойци. Той удостовери, че има убити техни бойци, само че отхвърли да назове броя им.

Кселил добави, че Сирийските демократични сили са умъртвили десетки турски бойци и бойци от съюзената с Турция Свободна сирийска войска, само че още веднъж не уточни съответни числа.

Редица чужденци, измежду които американци, британци и германци, сражавали се на страната на кюрдските сили против " Ислямска страна ", в този момент са в региона на Африн, с цел да се бият против нахлулата турска войска, заяви още той. Според Кселил става въпрос за десетки доброволци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР