Опозиционерът Алексей Навални приживе бе символ, а сега се превърна

...
Опозиционерът Алексей Навални приживе бе символ, а сега се превърна
Коментари Харесай

Никола Минчев: Навални беше алтернатива и създаваше страх от конкуренция

Опозиционерът Алексей Навални приживе бе знак, а в този момент се трансформира в легенда. Смъртта му е  черен ден на демокрацията и за руснаците, само че образецът на неговата увереност остава по-силен от всеки път. Това съобщи Никола Минчев в декларация от името на ПГ на ПП-ДБ.

Той напомни, че Навални беше погубен и умря след години мъчителни условия като политически пандизчия.

" Откакто е зад решетките, той е прекарал в изолатор повече от 300 дни и неведнъж природозащитници предупреждаваха, че той може да почине, тъй като здравето му се утежнява. Навални беше наказан по обвиняване за заграбване на средства, тогава хората излязоха на митинг в Москва, по-късно беше арестуван на летището при връщане от Германия където беше лекуван след отравяне. Той беше лекуван в непозната страна, тъй като управляващите в Русия отказваха да го лекуват ", сподели Минчев.

" Навални беше погубен от боязън. В страна, в която политическият хайлайф отглежда политическа безалтернативност, Навални беше опция и създаваше боязън, че може да бъде конкуренция за властта, боязън който не оставяше Путин на мира, само че Навални завеща на сънародниците си да не се опасяват ", добави той.

По думите му Русия е страна на тирания, а режимът на Путин се боли на два фронта – на външния против Украйна и на вътрешния против личния му народ, съобщи през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР