Опозиционен лидер в Беларус бе осъден днес на 10 дни

...
Опозиционен лидер в Беларус бе осъден днес на 10 дни
Коментари Харесай

10 дни затвор за опозиционен лидер в Беларус за нарушения при протест

Опозиционен водач в Беларус бе наказан през днешния ден на 10 дни затвор за нарушение на разпоредбите за образуване на демонстрации, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на Координационния съвет на опозицията.

Сергей Дилевски,който оглави стачката в Минския тракторен цех, едно от най-големите предприятия в страната, против преизбирането на президента Александър Лукашенко бе задържан през вчерашния ден. Той е един от водачите на Координационния съвет, основан предходната седмица за започване на договаряния с властта, добавя Българска телеграфна агенция.

Дилевски бе изправен през днешния ден пред съд в Минск дружно с Олга Ковалкова - основния представител на опозиционния кандидат-президент Светлана Тихановска, останал в Беларус.

Ковалкова, която също е измежду водачите на Координационния съвет, бе задържана през вчерашния ден сходно на Дилевски.

Самата Тихановска отпътува за Литва след изборите в Беларус на 9 август, на които съгласно опозицията президентът Александър Лукашенко е бил избран отново на поста с измами.

Трети член на Координационния съвет, някогашният шеф на основния държавен спектакъл в страната Павел Латушко, бе разпитан през днешния ден от следователи, само че не и задържан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР