Опозиционен кандидат, който щеше да се изправи срещу беларуския президент

...
Опозиционен кандидат, който щеше да се изправи срещу беларуския президент
Коментари Харесай

Беларуски опозиционен лидер избяга със семейството си в Москва преди изборите

Опозиционен претендент, който щеше да се изправи против беларуския президент Александър Лукашенко на президентските избори идващия месец, е избягал в Русия с двамата си синове , оповестиха от акцията му, съобщи " Ройтерс ".
 Най-малко 250 арестувани на последните митинги в Беларус
Най-малко 250 арестувани на последните митинги в Беларус

" Весна 96 " разгласява лист с имената на арестуваните

Валери Цепкало, някогашен дипломат на страната във Вашингтон и по-късно създател на парк за софтуерни компании, се е изплашил, откакто управляващите са почнали процедура по лишаване на родителските му права.

Лукашенко вкара в пандиза двама претенденти за президент от опозицията и задържа стотици участници на митинги против 26-годишното му ръководство.

От акцията на Цепкало оповестиха, че представители на прокуратурата са посетили учебното заведение на момчетата му и са поискали да напишат, че фамилията им не се грижи задоволително добре за тях.
 В Беларус не разрешиха на двамата съществени съперници на Лукашенко да вземат участие в изборите
В Беларус не разрешиха на двамата съществени съперници на Лукашенко да вземат участие в изборите

Последните претенденти, които имаха някакъв късмет да победа над Лукашенко

" Ние н апуснахме, защото нямахме избор ", съобщи Вероника, брачна половинка на Цепкало.

" Загрижени хора ми се обадиха и споделиха: " Ние не желаеме да се подпишем под тези документи, те ни принуждаваха да го създадем, те събират нещо неприятно против вас и идната стъпка е да ви лишават родителските права, че вие сте неприятна майка, не се грижите за децата си ", акцентира Вероника, която стои зад акцията на брачна половинка си.

Дни по-рано различен опозиционен претендент избяга с двете си деца в Европейски Съюз. Светлана Тихановска получила анонимни закани, че ще й лишават децата.

Вероника сплоти сили с Тихановска и трета жена, която съставлява различен претендент, в този момент е в пандиза, за взаимна акция против Лукашенко.

На Цепкало не бе позволено да взе участие на изборите , откакто Централната изборна комисия разгласи, че няма задоволително гласове, с цел да бъде претендент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР