Опонент на чеченския ръководител Рамзан Кадиров, който е заплашен от

...
Опонент на чеченския ръководител Рамзан Кадиров, който е заплашен от
Коментари Харесай

Експулсирането на чеченец в Русия повдига въпроси за стратегията на Париж

Опонент на чеченския началник Рамзан Кадиров, който е застрашен от гибел в Русия или ислямист, който заплашва националната сигурност? Експулсирането от Франция в Москва на чеченеца Магомед Гадаев поражда паника за ориста му и въпроси за тактиката на Париж, предава организация Франс прес.

Представяният като конкурент на Кадиров 36-годишен мъж беше експулсиран в петък макар мнение на Националния съд за правото на леговище от 10 март, в което се споделя, че експулсиране в Русия би било в прорез с интернационалното право.

" Случи се това, от което се опасявахме. От през вчерашния ден, т.е. 48 часа след връщането му, той е предаден на чеченците. Всички са изгубили контакт с него ", сподели Жан-Франсоа Дюбост, който дава отговор за програмата " Защита на популациите " в " Амнести интернешънъл ".

Правозащитната организация изрично осъжда това експулсиране, което по думите ѝ е " очевидно нарушаване на интернационалните отговорности на Франция " и показва " извънредно безпокойствие от заплахите, които към този момент заплашват сигурността и живота на Гадаев ".

В неделя чеченски служител на реда е отделил Магомед Гадаев от юриста му в съветския град Новий Уренгой в Западен Сибир, след което го е отвел в незнайно направление, сподели Олег Орлов от управлението на съветската Неправителствени организации " Мемориал ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР