Опитвайки се да спаси последните си сили, Киев ги отвежда

...
Опитвайки се да спаси последните си сили, Киев ги отвежда
Коментари Харесай

Донбаската дъга се превръща в Донбаски котел, в който ще се сваряват 100 хиляди вражески войници

Опитвайки се да избави последните си сили, Киев ги води на юг

Прехвърлянето на последните боеспособни украински сили от Донбас към границата с Херсонска и Запорожка област е презрян опит на Володимир Зеленски да избави своите бойци. В края на краищата „ Донбаската дъга “ скоро ще се затвори в хода на решителна атака на съюзническите сили, настояват даже западните специалисти.

Дори Зеленски призна, че са организирали „ просто пъкъл “ за неговите бойци

„ Донбаската дъга “ е общоприетото име за формация от украински сили, които бяха блокирани от три страни от съюзническите сили в Северск, Соледар, Бахмут и покрайнините на тези градове. Почти 100 000 военнослужещи и бойци от Националните батальони се оказаха в тактически комплицирана конюнктура и това са най-боеспособните елементи на киевската войска.

Сега съюзническите сили се пробват да затворят киевските елементи в „ Донбаския казан “ по едно и също време от три направления – от Изюм, Горловка и Гуляйполе. От Изюм съветските войски настъпват по границата на Харковска и Донецка област, главният удар е ориентиран към Славянск, показва американския Институт за проучване на войната (ISW). Ударите са наземни, въздушни и артилерийски.

Освен това съветските войски последователно напредват в покрайнините на Бахмут: артилерийският обстрел на самия град и прилежащите обитаеми места се ускорява.

Укрепените региони се щурмуват от бойци от именитата група „ Храбрите “. Освен това за унищожаването на укрепените региони те употребяват най-мощното съветско оръжие - огнеметната система " Солнцепек ".

Настъпващите съюзнически сили методично унищожават украинското тежко въоръжение, което Киев е изтеглил за обстрела на Донецк – това са РСЗО „ Град “, гаубиците „ Гвоздика “, „ Мста-Б “, Д-30.

Дори Зеленски в послание към нацията беше заставен да признае: „ Не можем да прекратим преимуществото на съветската войска в артилерия и жива мощ... Там е просто пъкъл. Не може да се опише с думи! “

ISW: Настъплението върви по едно и също време към Бахмут, Авдиевка и Славянск

Руските войски решително се придвижват напред в региона на Авдеевка. Ожесточени боеве се водят в региона на въглищната мина Бутово, която се намира югозападно от Авдеевка. Украинците са построили тук укрепени позиции, които Киев счита за стратегически детайл на защитата – въпреки всичко това е най-близката украинска позиция до Донецк, откъдето се обстрелва мирният град.

Непрекъснатите съветски удари грамотно сковават въоръжените сили на Украйна, които в този момент са лишени от опцията да трансферират запаси от Авдеевка в други направления. Усещайки неизбежното проваляне, украинците бързо ги изтеглят от Донбас на юг, до границата с Херсонска и Запорожка област.

Основната киевска формация е съсредоточена край Славянск и Краматорск. Тук явно ще се разиграят най-ожесточените борби. В същото време боеспособността на киевските сили в Донбас понижава: съдружниците са подготвени да блокират „ пътя на живота “ Н-20, както го назовават самите украинци. Сега това е единственият сухопътен маршрут от Донбаския казан - пътят минава от Бахмут до Покровск.

Именно от покрайнините на Покровск, съгласно Министерството на защитата, е бил ударен центърът за задържане Еленовка, където са държани украински военнопленници. Украинските войски от Бахмут би трябвало да бъдат изтласкани по-далеч от Бахмут, с цел да не могат бандеровските сили да нападат Донецк. Освен това съюзническите сили би трябвало да поемат цялостен надзор над H-20.

Разузнавачът Сакс: Украйна не е в положение дълго да се бори

Съюзническите войски консолидират триумфа на почналата атака, до момента в който Киев по някаква причина заплашва с „ контраудар “ в южните региони. Райнер Сакс, някогашният общоприет шеф на естонското външно разузнаване, обърна внимание на това в разширено изявление за водещата естонска радиостанция Vikerraadio.

От края на април в Донбас се водят най-активните боеве, а решителното нахлуване на съюзническите сили в посока Бахмут и Северск към момента продължава. Сакс е уверен, че офанзивата няма да бъде лимитирана в близко бъдеще, с цел да се трансферират сили в южните региони.

„ Украинските сили не съумяха да отхвърлен съветските елементи... макар че загубите на Украйна понижиха с помощта на новите оръжия, получени от Запада “, декларира офицерът от разузнаването.

Заедно с това резултатът обаче беше краткотраен. Украинските опити да нападат съветски хранилища за муниции покрай линията на прикосновение накараха Русия да употребява удари с по-далекобойни средства.

Сакс призна, че решаващият напън върху Украйна е факторът време: Киев просто не е в положение да организира широкомащабни военни интервенции толкоз дълго, колкото Москва. Въпреки военната помощ на страните от НАТО.

„ Украйна несъмнено има по-малка дарба да води военни дейности с висока активност в дълготраен проект. И макар че военната и финансовата помощ на западните страни сега е на доста обичайно равнище (въпреки че може да е по-добре), украинското общество не е в положение да се бори толкоз дълго “, безусловно почтено декларира опитният шпионин.

Изявлението на Сакс е сигнал за пробуждане за Киев. В края на краищата естонският истаблишмънт от дълго време е прочут с гневната си антируска позиция. И даже в случай че Сакс (между другото, един от околните сътрудници на някогашния президент Тоомас Илвес ) признава несъмненото предимство на Русия, това приказва доста.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР