Опитвате се да спрете цигарите отдавна? Знаете, че е вредно,

...
Опитвате се да спрете цигарите отдавна? Знаете, че е вредно,
Коментари Харесай

9 съвета, за да се откажете от пушенето

Опитвате се да спрете цигарите от дълго време? Знаете, че е нездравословно, че ви носи повече вреди, в сравнение с изгоди, само че все пак ви е доста мъчно, тъй като се е трансформирало в табиет. Та по какъв начин ще пиете утринното си кафе без цигара, по какъв начин ще излезете с другари на заведение и няма да изпушите няколко цигари в приятна компания. Ами в стресови обстановки? Как ще се борите с тях? Ще ви дадем 8 съвета, с които ще ви е по-лесно да се откаете от нездравословния табиет.

Изберете си действителна дата, от която спирате да пушите

Да, знаем, че всички стопират да пушат от на следващия ден и по този начин и не стопират. Затова си помислете от кой момент в действителност можете да спрете да пушите. Например, в случай че следва уикенд и празненство с другари, евентуално проектът ви няма да с извърши. Затова помислете по кое време в действителност можете да не пушите.

Освободете се от рутината

Цигарите са се трансформирали във ваше всекидневие и всякога, когато пиете кафе и откакто закусите, всякога, когато се видите с другари, цигарите ви съпътсватт. Трябва да се опитате да скъсате тази рутина и да заместите, в случай че е належащо, с нещо друго цигарите. Можете да пиете кафе със сладки, след закуска да тичате, а с приятелите си, най-малко първоначално, да се виждатевъв вас. Избягвайте места, на които се пуши, тъй като първоначално душeвността ви е лабилна.

Използвайте никотинови заместители

Когато желаете да спрете да пушите, могат да ву оказват помощ заместители като дъвки, валериан, зубан.

Направете лист с изгодите от това, че спирате да пушите

Като да вземем за пример намаляването на риска от Рак, понижаване на риск от сърдечно-съдови болести, по-чисти бели дробове, по-малко задъхване при нанагорнище и така нататък Щом видите позитивите написани, ще бъдете стимулирани да водите един по-добър метод на живот.

Направете си калкулация какъв брой пестите без цигари

Със сигурност бюджетът ви ще стане по-голям, тъй като цигарите са си един огромен разход. Това в допълнение ще ви стимулира да продължавате в същия дух.


Медитацията оказва помощ

Медитацията оказва помощ да се успокоим, да намерим естетика със себе си и да се оправяме по-лесно с нещата от живота. Ако медитирате постоянно, прекъсването на цигарите няма да съставлява изключително огромен проблем за вас.

Ходете повече пешком

Според едно канадско изследване, ходенето пешком е превъзходен метод да откажете цигарите.

Можете да четете книги, помагащи да спрете да пушите

Има доста такива четива, които в действителност оказват помощ и са тествани.

Можете да се доверите и на приложенията на телефона

Така, както има приложения защо ли не, има приложения и помагащи ви да спрете тютюнопушенето. Много потребно и комфортно е приложението Ex Smoker. Ex Smoker съдържа лична статистикa за напредъка, който отказващият цигарите е постигнал, както и общи данни за напредъка на всички консуматори, здравни препоръки и други потребни функционалности. Всеки ден приложението припомня за другите изгоди от прекъсването на цигарите – възстановяване на здравето, увеличение на живота, икономисване на пари и време – скъпи моменти, които да бъдат споделени с околните.

Бъдете рационални, спрете цигарите в точния момент! Това е една добра инвестиция в здравето ви!

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР