Опитвате се да спестите пари? По-скоро ще ги похарчите, отколкото

...
Опитвате се да спестите пари? По-скоро ще ги похарчите, отколкото
Коментари Харесай

Нещата, За Които Прахосваме Неосъзнато Пари

Опитвате се да спестите пари? По-скоро ще ги похарчите, в сравнение с да съумеете да ги скътате. Ако имате сериозен проблем с харченето на пари и в никакъв случай не можете да си извършите сметка, очевидно има разноски, които са много неоправдани и от които може да се лишите. Замисляли ли сте се защо харчите най-вече и по какъв начин може да съкратите някои разноски, без да го усещате като лишаване?

Според изследване, хората харчат най-вече за вечеря на открито и за храна, която не употребяват. Ето аргументите за приключването на парите ви и по какъв начин да редуцирате това.

Храните се на открито

Според изследването 70% от дамите признават, че харчат доста пари за хранене на открито. И това не е изненада, защото по-голямата част са склонни да го вършат по време на работа. Един от методите за ограничение на това е като започнете да планирате.

Например, в случай че имате вечеря на открито, вземете закуска и обяд за офиса от у дома, с цел да спестите. Овен това обядът нормално е по-евтин от вечерята, по тази причина помислете за вид да се храните на обяд отвън офиса, а вечерята да бъде вкъщи.

Друг метод да се ограничи храненето на открито е да планирате обедите си. В Pinterest има страхотни хрумвания за менюта, тъй че елементарно ще си подготвяте друг обяд всеки ден. Освен това може да си организирате меню – предизвикателство с сътрудниците, което ще ви подтиква да приготвяте храната вкъщи.

Неизядена или храна с изминал период на валидност

Колко постоянно ви се случва да накупите храна, която в последна сметка да остане неизядена или да й изтече срокът на валидност? Решението тук още веднъж е планирането.

Ако си извършите проект за менюто напред, ще знаете какво има потребност да купите, тъй че да намалите до най-малко остатъците. Друго решение е да замразявате храната, която остава, като надписвате по кое време сте го създали.

Трикове за извършване на покупки

Освен плануваното меню, отивайки в магазина, бъдете сити, с цел да не се изкушите да купите непотребни неща. Ако имате опция, пазарувайте от онлайн магазин.

Средствата за доставка постоянно ще бъдат по-малко по отношение на парите, които ще дадете, в случай че накупите един куп артикули, които не са ви нужни.

Лихвите по кредитните карти

Точно те са това, което носи облага на банките. Дори да вършиме вноски всеки месец, уверете се, че покривате минимума на точната дата, с цел да не започнете да трупате огромни лихви.

Старайте се да покривате допустимо най-скоро отговорностите си и следете прецизно за спомагателни такси, които могат да изкарат салдото ви на минус.

Алкохол

Алкохолът коства доста пари, изключително в питейни заведения и заведения за хранене. Затова в случай че се виждате с някого на открито, поръчайте си чаша, не повече.

Допълнителни услуги

Ако вашият кабелен оператор ви предложи нов проект, единствено тъй като в него има няколко канала допълнително, не е наложително да го приемате, изключително в случай че не ги гледате. Има разновидности, в които да следите доста неща и онлайн. Обмисляйте тези спомагателни разноски деликатно, с цел да не се окажете в края на месеца с огромна сметка, без да има за какво.

Забавления, занимания и интензивности

Понякога тези неща могат да бъдат доста скъпи, само че постоянно има други възможности, с които да намалите разноските. Например вместо да ходите на курс по занаятчийство, пробвайте да изработите „направи си сам“ неща по клипове в интернет, фитнесът заменете с подготовка вкъщи, а вместо да излезете на вечеря с другари, организирайте я у дома.

Дрехи

Модата идва и си отива – по тази причина облеклата са в действителност огромна инвестиция. Мислете за качеството пред количеството и гледайте на дрехата като на нещо, което ще износите въпреки всичко.

План на мобилния телефон

Обаждали ли сте се скоро на мобилния си оператор, с цел да питате за по-евтин проект? Днес има огромна конкуренция и надлежно цените, които могат да ви предложат, са конкурентни. Проверявайте регулярно за предложения.

Източник: profit.bg
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР