Опитваме се да направим правителство, което в този случай може

...
Опитваме се да направим правителство, което в този случай може
Коментари Харесай

Aкад. Николай Денков:Ако кабинетът не срещне подкрепа на предварителните разговори, такъв няма да бъде предложен

Опитваме се да създадем държавно управление, което в този случай може да се сплоти върху някакви общи задания и цели. От друга страна даваме знак по какъв начин може да се подходи - с общо събиране към масата, с цел да забележим кой ще ни поддържа. Това сподели претендентът за министър председател с втория мандат на „ Продължаваме промяната " акад. Николай Денков в предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия.

По думите му се следи огромно съвпадане в целите на политическите партии, като се изключи „ Възраждане " и някои детайли от Българска социалистическа партия. „ Веднага откакто се видя, че първият мандат е несполучлив, имахме номинация, която мина през избор в структурите на Политическа партия. Вече има разговор, надяваме се той да е градивен ", съобщи акад. Денков.

За да може да се ръководи, би трябвало да има някакво взаимно доверие. Това, което е липсвало в кабинета „ Габровски ", е била неналичието на доверие в няколко връзки. „ Не беше ясно кой ще взема решенията, твърдеше се, че е номинирал самостоятелни специалисти, а се оказа, че не е тъкмо по този начин. Аз нямам доверие във формулата на безпристрастен експертен кабинет. В българската история го е имало два пъти и е завършвал много зле. Всеки кабинет би трябвало да има съответната политическа поддръжка от водачите на партиите. Не е обикновено да кажем през цялото време, че тези хора няма да вземат участие ", уточни претендентът за министър председател на Политическа партия.

Ако кабинетът не срещне поддръжка на предварителните диалози, подобен няма да бъде препоръчан. „ Ние градивно ще се опитаме да изградим кабинет, който има късмет да мине през Народното събрание. Нашето деяние беше покана към всички, лист с съществени национални задания. Оставих вратата отворена към ГЕРБ и Движение за права и свободи, че този диалог би трябвало да продължи. Решението да си тръгнат е тяхно, не е наше ", означи акад. Николай Денков.

В качеството му на зам.-министър на образованието във второто държавно управление на ГЕРБ, от което подава оставка през 2016 година поради противоречие с политиките, той съобщи, че е бил специалист в този кабинет и не е взел участие в нито едно партийно събитие на ГЕРБ. „ Подадох си оставката, тъй като не бях склонен с това, което се случваше. Ако имам партиен ангажимент, той е към Политическа партия, тъй като съм член на партията и вземам участие в управлението й ", изясни акад. Денков.

Корупцията е това, което трови атмосферата и пречи на развиването на България, съобщи Денков. „ България има по-добро бъдеще и то е обвързвано напълно с това страната да бъде ръководена по-добре. Ние сме вярата за по-добро бъдеще на България ", сподели още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР