Опитвам се да направим правителство, което в този случай може

...
Опитвам се да направим правителство, което в този случай може
Коментари Харесай

Акад. Денков: Жаждата за корупция трови атмосферата, България има по-добро бъдеще


Опитвам се да създадем държавно управление, което в този случай може да се сплоти върху някакви общи задания и цели. От друга страна даваме знак по какъв начин може да се подходи – с общо събиране към масата, с цел да забележим кой ще ни поддържа. Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия претендентът за министър председател с втория мандат на " " акад..

Беше доста забавно да се види, че като се изключи " Възраждане " и някои детайли от Българска социалистическа партия, имаме огромно съвпадане в целите. Веднага откакто се видя, че първият мандат е несполучлив, имахме номинация, която мина през избор в структурите на Политическа партия. Вече има разговор, надяваме се той да е градивен, съобщи акад. Денков.

За да може да се ръководи, би трябвало да има някакво взаимно доверие. Това което липсваше в кабинета " Гарбовски ", беше неналичието на доверие в няколко връзки – не беше ясно кой ще взема решенията, твърдеше се, че е номинирал самостоятелни екпсерти, а се оказа, че не е тъкмо по този начин. Аз нямам доверие във формулата на безпристрастен експертен кабинет. В българската история го е имало два пъти и е завършвал много зле. Всеки кабинет би трябвало да има съответната политическа поддръжка от водачите на партиите. Не е обикновено да кажем през цялото време, че тези хора няма да вземат участие, уточни претендентът за министър председател на Политическа партия.

В момента обсъждаме каква е работата, която може да се свърши. Ако се види, че няма поддръжка, какъв е смисълът да го предлагаме? Ние градивно ще се опитаме да изградим кабинет, който има късмет да мине през Народното събрание. Нашето деяние беше покана към всички, лист с съществени национални задания. Не е чудно, че не пристигна " Възраждане ", те имат напълно друга ценностна систематична. Оставих вратата отворена към ГЕРБ и Движение за права и свободи, че този диалог би трябвало да продължи. Решението да си тръгнат е тяхно, не е наше, означи акад..

В отговор на въпрос за присъединяване си като зам.-министър във второто държавно управление на ГЕРБ, от което подава оставка през 2016 година поради противоречие с политиките в образованието, той посочи, че през 2014 година е бил поканен в длъжностен кабинет от президента Плевнелиев и е влезнал там като академик.

След това договорихме програмата и останах като специалист в този кабинет. Не съм взел участие в нито едно партийно събитие на ГЕРБ и не съм бил канен, тъй като бях външен човек. Подадох си оставката, тъй като не бях склонен с това, което се случваше. Ако имам партиен ангажимент, той е към Политическа партия, тъй като съм член на партията и вземам участие в управлението ѝ, съобщи акад. Денков

Трябва да има специалисти, само че би трябвало да има и политческо съгласие. Ще търсим комбинацията сред експертността. Искам да въведа научния метод при вземането ан решения, разяснява той.

Жаждата за корупцията е това, което трови атмосферата и пречи на развиването на България. Една от повода да вляза в политиката е да се опитаме да изкореним това зло. България има по-добро бъдеще и то е обвързвано напълно с това страната да бъде ръководена по-добре. Ние сме вярата за по-добро бъдеще на България, сподели още акад..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР