Опитвали ли сте някога да ползвате броеница Мала (или гердан

...
Опитвали ли сте някога да ползвате броеница Мала (или гердан
Коментари Харесай

Как да използваме Мала, броеница за медитация

Опитвали ли сте в миналото да ползвате броеница Мала (или наниз с огромни мъниста), до момента в който медитирате? Броениците са били обичайно употребявани от епохи както в индуизма, по този начин и в будизма. За да научите повече за това антично украшение и ефикасен инструмент, прочетете следната информация:

Как да използваме броеница за медитация?

Малата е елементарен ред от „ мъниста “, формиран от семена, босилек, дърво, сандалово дърво, кристали, скъпоценни камъни и други Всеки от тях въздейства на мозъка на потребителя

Как да използваме мала броеница за медитация?

Най-известната броеница за медитация се състои от 108 мъниста с „ мънисто на върха “, наречено „ сумеру “. Мала може да има 27 или 21 мъниста, които да употребявате за по-кратки медитации. Древната броеница се употребява най-често за преброяване и фокусиране над процеса на молитвата.

Магическо ли е цифрата 108

Хората постоянно се интересуват от цифрата 108. Какво демонстрира това число? Има доста аргументи да употребявате този заветен знак. Все отново ще приказваме за най-често срещаните:

Числото 108 се смята за „ Харшад “ (което значи „ огромна наслада “ на санскрит). Това число е особено, тъй като точно то може да бъде разграничено на общия общ брой от обособените му числа.
В нашето тяло има 108 енергийни линии, които се събират, с цел да основат кръстопътя на сърдечната чакра.
Смята се, че оптималното успокоение може да се реализира, като се употребяват единствено 108 вдишвания дневно, което е един от най-хубавите способи за просветляване.

Човешкото тяло е разграничено на 108 точки, които се назовават ​​„ марми “ или енергийно кръстовище от 3 линии. Тялото се състои от 54 такива марми и всяка от тях има две форми - `Шива` (мъжка форма) и `Шакти` (женска форма) за общо (54 X 2) = 108 точки.

Малките мъниста се употребяват за преброяване на молебствия по време на медитация. Ето стъпките, които би трябвало да следвате:
Целителната мощ на медитацията
Съществуват голям брой свидетелства за изгодата от медитацията и практиките по осъзнатост за здравето и психическото благоденствие. Научни...
Прочети повече
Започнете, като определите задачата си и изберете „ молитва “

Изберете безшумно и комфортно място. Седнете изправени на пода с кръстосани крайници и затворени очи. Дишайте надълбоко и се концентрирайте.

Дръжте Mala в дясната си ръка с първото зърно сред палеца и безименния пръст. Трябва да поставите палеца си, върху „ сумеру “ (мънисто на върха) и да избутате мънистата на открито, с цел да обиколят мала в един кръг.

Също по този начин не позволявайте на показалеца да влезе в контакт с мала, защото това символизира нашето „ его “ и е нежелателно да държите свещените мъниста с него.

Ползите от потреблението на мала
Какво ще стане с вас, когато МЕДИТИРАТЕ всяка към този момент преди лягане
Медитацията е един от най-ефективните способи за разтоварване на напрежението и усмиряване на нервното напрежение. Нейните здравословни изгоди...
Прочети повече
Сега дано разгледаме небрежно изгодите от потреблението на мала за процедура на медитация.

Броеницата успокоява и ободрява тялото, мозъка и духа, като в същото време отблъсква всевъзможни разсейвания и фантазии;

Тя просветлява душата и работи като портал за изложение на самите нас;

Това усъвършенства фокуса ни по време на медитация, което в последна сметка ни прави по-фокусирани;

Ако желаете да извлечете максимума от вашата медитация, използвайте мала.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР