Опитвахме се, защото не знаехме дали Слави е луд, нелогичен

...
Опитвахме се, защото не знаехме дали Слави е луд, нелогичен
Коментари Харесай

Кой още се отцепи от ИТН и какво каза Кирил Петков


" Опитвахме се, тъй като не знаехме дали Слави е вманиачен, абсурден или 100% подкупен ", споделя министър председателят Кирил Петков пред " Капитал ". Междувременно още един народен представител се отдели с прочувствено изказване от " ИТН ".

Премиерът Кирил Петков

Днес стана известно, че парламентарната група на партията на Слави Трифонов напуща и депутатът от " ИТН " Кирил Симеонов. " Аз се записах да се борим против системата и ме е позор, че в този момент гласувахме със системата. Ако ще поддържаме системата, това не е моят план ", съобщи Симеонов в коридорите на Народното събрание и уточни като причина.

Преди това Симеонов направи сходно изказване от трибуната на Народното събрание. Депутатът описа, че когато се срещнал със Слави Трифонов, с цел да се включи в партията му, е бил запитан защо се бори. " Казах му, че се боря против системата, против статуквото. Вчера ние гласувахме дружно с тази система и мен ме е позор от това нещо ", съобщи Симеонов. Изказването му бе посрещнато с овации от групите на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " Демократична България " и отделилите се от " ИТН " депутати. " Това, което се случи през вчерашния ден, беше последната капка ", съобщи още Симеонов.

След като " ИТН " напусна ръководеща коалиция, министър председателят Кирил Петков разгласи, че се търсят гласовете на 12 депутати. " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " имат общо 109 депутати, а за болшинство са нужни 121 гласа.

" 121 депутати без взаимозависимост. Това ни е задачата. Много е значимо идната седмица какво ще се случи. В момента тези хора имат исторически късмет. Те имат голямата отговорност и историческия късмет да вземат верните решения за страната си. Толкова сме близо. Значи действително сега от тези хора се взема решение в коя посока ще тръгне България ", съобщи министър председателят Кирил Петков в изявление за " Капитал ". В диалога той показва, че връзката със Слави Трифонов е спряла още около номинацията на Любомир Каримански за шеф на Българска народна банка. " Опитвахме се, тъй като не знаехме дали Слави е вманиачен, дали е абсурден или е 100% подкупен ", споделя още Петков в изявлението и прибавя: " Вече паднаха всички маски ". По думите му той продължава да има вяра, че част от депутатите на " ИТН " ще поддържат държавното управление и по този начин то може да оцелее при идния избор на съмнение.

На въпрос за разновидностите за коалиция след възможни предварителни избори министър председателят дава отговор следното: " Аз не виждам различен формат на ръководство от наша страна, с изключение на да сме със съществуващите съдружни сътрудници. Като човек от управлението на " Продължаваме промяната " не мога да направя договорка с Борисов, не мога да направя договорка с господин Пеевски, не мога да направя договорка с господин Стефан Янев, не мога да направя договорка с " Възраждане ". "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР