"Опитва се да се припише вината за водната криза на

...
"Опитва се да се припише вината за водната криза на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Два пъти Борисов подава оставка, трети път няма да има

"Опитва се да се припише виновността за водната рецесия на ГЕРБ. След като Борисов стана кмет на София се появи рецесията с боклука, а след това всичко беше инсценирано и със сметките на тока, както и с цената на горивата. Подобен сюжет се гласи и сега ". Така стартира брифингът на ГЕРБ-Перник във връзка водната рецесия в града. Изявление от името на локалната партийна организация направи Красимир Велчев, народен представител и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.

"Затова министър председателят е наредил цялостна инспекция на всички ВиК в страната. Още преди 1,5 години ГЕРБ предложи да се обединят всички ВиК. Тогава кметовете на Троян и Ботевград бяха срещу. Посещението на Корнелия Нинова в Перник е безочливост, меко казано. В последните 30 години единствено 4 години ГЕРБ е управлявал Перник. Главният тръбопровод и пречиствателна станция номер 1 са строени 1954 година Няма такава станция или автомагистрала с толкоз дълъг живот, сподели Велчев "

"През 2014 година ВиК са изтеглили 3,5 млн. за ремонт на магистралния тръбопровод и сектори от града. След инспекцията ще е ясно кой каква виновност има. Не отхвърляме нашата, само че за разлика то другите партии, когато се откри неправда, министър председателят Борисов взема светкавични ограничения. В момента държавното управление прави всичко допустимо ", показа той.

"В момента пречиствателната станция е с размер 300 л., новата ще е с 500 л. Благодарим за съдействието на шефовете на "Стомана " Перник. Днес би трябвало да подпишат контракт за подаяние с кмета за земите на новия тръбопровод. Новите тръби ще минават паралелно със старите тръби. Ще има и права отвън "Стомана ". Необходими са още 2 млн. още с изключение на тези 3,5 млн. Не се оправдаваме с времето ", съобщи Велчев.

"Когато пристигна госпожа Церовска завари 35 млн. отговорности, никаква документи за воден цикъл. За 4 години са обезпечени 120 млн. по европрограми. Не е заслужено виновността да се хвърля върху предните 4 години ръководство. Не го вършим, тъй като ние сме си отговорни. 15 млн. от дълга на Перник е върнат през предните 4 години. 3,2 млн. към този момент са отпуснати за рецесията в Перник.

Остават още 2 млн. за новото трасе. 6 млн. лв. ще са нужни на първи стадий за водопроводната мрежа. В момента се прави магистралния тръбопровод. Идеята е и двете пречиствателни станции да се включат във водопроводната мрежа, с цел да се отбрани популацията в бъдеще ", добави той.

"Първият стадий е пречиствателната станция, вторият - магистралния тръбопровод, третият е да се измести водопровода отвън ТЕЦ-а, а четвъртият - замяна на градската мрежа. Корнелия Нинова се появява на всички места, където има митинги, това е останало още от Мая Манолова. Като не си направил нищо, не разбирам по какъв начин идваш да претендираш за нещо.

Продължаваме да настояваме за едно общо ВиК сдружение, с цел да може да употребява евросредства, а не всеки кмет да дърпа към себе си. Така и ръководството ще бъде по-ефективно. Точно преди 1,5 година с госпожа Церовска ходихме при министър Горанов, с цел да отблокира сметките. Тя беше ненапълно с вързани ръце ", разяснява Красимир Велчев.

"Два пъти Борисов подава оставка, трети път няма да има. Европейските финансови структури са дали доста положителни оценки за България. Причината за митингите в цялата страна са за да се внуши, че има проблеми. В Ботевград щяло да има рецесия. Защо пред медиите се споделя на Борисов, че ще има подобен проблем? Може би не съществува подобен проблем ", добави Велчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР