Опитва ли се премиерът Кирил Петков да имитира предшественика си

...
Опитва ли се премиерът Кирил Петков да имитира предшественика си
Коментари Харесай

Въпроси за “мокри поръчки” или имитира ли Кирил Петков предшественика си Борисов? 


Опитва ли се министър председателят Кирил Петков да имитира предшественика си Бойко Борисов? Или откакто хвана кормилото на страната, разбра, че да се правиш на ощипан и да толерираш хора от ръководството, макар моралните подозрения за тях, си е в реда на нещата.

Тази заран Петков употребява Фейсбука си, с цел да ни осведоми, че компактно застава зад дейностите на зам.-министъра на земеделието Иван Христанов. “Благодаря на Иван Христанов и неговия екип за решителните дейности на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево ”, написа министър ръководителя, със съпътстваща фотография по какъв начин двамата седят на бюро и концентрирано гледат и прелистват документи ”. Кипи обединен труд.

Да си признаем пиарската сглобка е много обикновена. За страдание, с всеки зародил проблем, касаещ ръководството на страната, Кирил Петков демонстрира, че освен не е подготвен да реагира на провокациите, само че задълбочава подозренията за странни зависимости, подмолни игри и сделки на мрачно. С една дума – връща спомените ни за мрачното ръководството на Борисов и ГЕРБ.

Само преди два дни КПКОНПИ заяви, че стартира да проверява Иван Христанов за спор на ползи. Службата надали би огласила този факт, в случай че нямаше зрънце истина в сигнала против зам.-министъра на земеделието.

Той пък на собствен ред дава отговор за протичащото се на границата и по-конкретно на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево ”, което от политици на разнообразни, даже воюващи обединения, се окачествява като същински пъкъл и безпорядък. За страдание Кирил Петков не изясни за острите сигнали, че страната е впрегнала целия си запас, с цел да смачка бизнеса, посредством който се организира фитосанитарен надзор на влизащите в страната плодове и зеленчуци. Как ще изясни скупчването на над 600 ТИР-а, които чакат от няколко дни, с цел да им бъде осъществена инспекция по новите правила, утвърдени от явно “любимия“ му Иван Христанов? Защо спора с една или друга компания не се взема решение по цивилизован метод в съда, а се работи като в мутренските времена, само че с тази разлика, че този път страната играе ролята на рекетьор?

Петков мълчи и за приказките на шефа на кабинета му Лена Бориславова по отношение на инспекциите на границата и контрола, които в действителност се оказаха Пунта Мара. И най-важното, по какъв начин министър-председателя ще опровергае думите на шефа на въпросната лаборатория Васил Димитров, че олигарх е изискал бизнеса му, само че след отвод, се заканил, че ще стовари върхушката на властта. А по-късно на място се е появил самият той – Петков. Случайно ли е?! На фона на вилнеещата война в Украйна, съдружните разпри, ескалиращи с всяка минала минута, галопиращата инфлация и напрежението към позицията на България за Северна Македония, дейностите по отношение на една никому незнайна компания и лаборатория, която по този начин или другояче несъмнено си е правила работата, наподобява по-скоро като “мокра поръчка ”, в сравнение с като “борба с държавността ”, както ни твърди Петков.

Премиерът Кирил Петков претендира, че е бил на митингите през 2020 година, когато хиляди желаеха да се промени модела на ръководство на ГЕРБ и неговите по-малки спътници. Много постоянно в този интервал се даваха образци с други европейски страни, където хора на високи позиции подаваха оставки даже единствено поради подозрения за нередности. И всички недоволстваха, че тази процедура е неразбираема по нашите земи. След другарската фотография на премиера с Иван Христанов, по всичко проличава, че по този начин ще си я караме и отсега нататък.

Невена Миткова
frognews.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР