Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ явно дава надежда някому, че

...
Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ явно дава надежда някому, че
Коментари Харесай

Румен Радев: Режисираната медийна истерия издава страх от нова партия

Опитомяването на водачите на ПП-ДБ очевидно дава вяра някому, че по същия метод могат да походят и към президентската институция, само че това няма да се случи. Това съобщи президентът пред публицисти.

„ Няма да разясня клюки и операции от медии и уеб сайтове, които се цитират едни други без никаква фактология. Ако някой има същински доказателства и обстоятелства, е задължен да ги даде на съответните органи, само че и да носи отговорност за достоверността на тези сигнали “, сподели той по отношение на въпросите на към Главния прокурор, Главния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефовете на ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията по отношение на преписки и сигнали, свързани с президентската институция.

„ Проверете тези уеб сайтове на кого са подвластни. Призовавам съответните органи да извадят цялата информация за сигнали, каузи на трупчета в случай че има такива. Но когато си приказваме за корупция, приканвам тези органи да изкарат всички сигнали, преписки и каузи за БТК, за Бургатабак, за КТБ, за ББР, за язовири, автомагистрали, митници, подставени лица, притежатели на парцели, бизнеси, хотели и офшорки. Останаха доста въпроси, на които обществото чака отговор. Призовавам способените органи да излязат с информацията, която имат досега. Много въпроси останаха да висят без отговори “, добави още той.

На въпрос приготвя ли политически план, президентът съобщи: „ Цялата тази режисирана медийна нервност издава боязън от нова партия. Този хор на страха сплоти освен партиите в сглобката, само че и дребни парламентарни и извънпарламентарни партии, които дружно се усещат застрашени от ерозията на доверието. Според мен е наивно да се мисли, че като омаскаряващ персони, ще промениш настроенията на хората. А хората са възмутени – от цените, от назначенията, от схемите, от неуспеха в европейската ни интеграция, от жилища с асансьори, от безконтролно ръководство. Българите чакат действителна политическа опция, която да се опълчи на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните кавги. “

„ В момента това, което употребяват, е добре позната техника – когато след взаимното изпиране не можеш да се отървеш от тежкото корупционно завещание, и когато има действителни корупционни кавги, е да създаваш подправени такива на друго място “, счита той.

Радев акцентира, че акоко даде доверието си на някоя политическа групировка, ще го съобщи персонално той.

За идната ротация той съобщи, че ще работи съгласно Конституцията.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР