Опитният вратар на Славия Георги Петков гостува в предаването Арена

...
Опитният вратар на Славия Георги Петков гостува в предаването Арена
Коментари Харесай

Георги Петков: За Славия е важно младите футболисти да се развиват

Опитният вратар на Славия Георги Петков гостува в предаването " Арена спорт ", в което разяснява протичащото се при " белите ", както и своите упования за пролетния полусезон в Първа лига.

На първо време Петков приказва за това какво е да работиш с вратар като Светослав Вуцов и дали той се вслушва в препоръките на по-опитния пазач.

" Първо, той би трябвало да се нагоди към нас и да попие това, което аз и треньорът на вратарите Радостин Станев му демонстрираме. Като го виждам по какъв начин пази, мисля, че ме слуша. Най-важното при него е, че е порядъчен и желае да се развива ", съобщи 45-годишният Петков.

Вратарят на Славия разяснява и какви ще бъдат задачите пред " белите " през пролетния полусезон.

" Нямаме сложена цел да влезем в евротурнирите. За нас е значимо младите футболисти да се развиват. Ако, несъмнено, ни се отвори късмет да играем в Европа, няма да откажем. Най-прекият път към евротурнирите е Купата на България. Там ни следва сложен мач с Локомотив София, само че се надявам да го спечелим и да стигнем до финала, а там към този момент е мъчно да се предвижда ", показа Георги Петков, който даде и своята прогноза за това кой ще стане футболист на годината, както и кой тим ще вдигне купата в края на сезона.

" Очаквам да завоюва Чочев, тъй като съгласно мен той заслужава най-вече. Върна се след тежка травма и сега прави разликата в ЦСКА 1948 и българския футбол. За мен първенец ще стане Лудогорец. Не недооценявам ЦСКА, само че в много от мачовете завоюваха и с шанс ", съобщи Петков.

Опитният пазач приказва и за обстановката в някогашния си клуб Левски и въздействието там на старши треньора Станимир Стоилов.

" Левски изостана много точки в състезание и мисля, че сега най-важно е наличието на " Герена " на Станимир Стоилов. Не един път съм казвал, че той е индивида, който сплоти половин България и поради него хората вървят на стадиона ", разкри Петков.

Накрая вратарят на Славия разяснява и възможностите на България за място на Евро 2024.

" Всеки път си приказваме, че има вяра, само че не забравяйте, че при новия селекционер се прави един тим, в който се залага на млади футболисти. В последните мачове те демонстрираха, че имат качества и дисциплинираност и дай боже и с малко шанс да се класират ", приключи Георги Петков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР