Опитният гард Иван Лилов се присъединява към селекцията на Берое

...
Опитният гард Иван Лилов се присъединява към селекцията на Берое
Коментари Харесай

Опитен баскетболист подписа с Берое

Опитният гард Иван Лилов се причислява към селекцията на Берое за идния баскетболен сезон. Роденият през 1988г. в София състезател идва в Стара Загора след един полусезон в тима на Спартак(Плевен), където записа присъединяване в 13 дуела, означи 202 точки, приблизително по 15,5 на мач, и се регистрира още с 77 битки и 57 асистенции.

В кариерата си гардът е бил част от тимовете на Балкан, Лукойл Академик, Рилски състезател, както и задграничните Олин Едирне, Фени Индустри Кавадарци, Газ Метан Медиаш, Киети, Латина, Седеак Сегед, Дебрецен и Капошвари КК.

Специално за клубния уебсайт на Берое Лилов разяснява присъединението си към тима, акцентирайки, че високите цели, вярната аудитория и работата на треньорското управление са създали решението извънредно елементарно:

„ Доволен съм от избора си. С Васил Кифев доста бързо се разбрахме. Лесно се съгласих, защото Берое в последните години се развива възходящо. Според мен това е най-прогресиращият тим в НБЛ. Виждаме, че отборът разполага с извънредно добър колектив и почитатели, които са на всички места с тима. Берое, дружно с Балкан, разполага с най-верните последователи в нашето състезание. Това е извънредно значимо за всеки един тим с високи цели. Познавам българите, които са в отбора. Моето персонално мнение е, че Любомир Минчев е най-хубавият български треньор и го потвърди с работата си в Стара Загора и националния тим. Работил съм с него и съм наясно с философията, която той изповядва. Искам да играя в тим с доста високи цели и по тази причина одобрих предлагането на Берое. Първото значимо тестване пред отбора е обвързвано с влизането в груповата фаза на шампионата ФИБА Европа. Предстои ни доста съществено подготовка в тази връзка. Това е първата и доста значима задача пред нас. Убеден съм, че триумф против Лейден ще ни помогне за поддържането на добър темп в шампионата. Всеки един от състезател ще влезе пределно стимулиран в тази подготовка “, съобщи новото попълнение на Берое Иван Лилов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР