Опитният азербайджански съдия Алияр Агаев ще ръководи мача от група

...
Опитният азербайджански съдия Алияр Агаев ще ръководи мача от група
Коментари Харесай

Млад, но опитен азер, свири на Лудогорец - Еспаньол

Опитният азербайджански арбитър Алияр Агаев ще управлява мача от група Н на шампионата Лига Европа сред Лудогорец и испанския Еспаньол в четвъртък от 19.55 часа на стадиона в Разград. Срещата е от третия кръг на груповата фаза и опълчва първите два тима в потока. Разградчани са с цялостен актив, а Еспаньол е на втора позиция с 4 точки.

Макар и единствено на 32 години, Алияр Агаев има доста сериозен опит в съдийството. Той управлява мачове в груповата фаза на шампионата Лига Европа четири следващи сезона, като е почнал през 2015 година Две години по-рано, през 2013 година става арбитър на ФИФА, а е единствено на 26. Той е първият арбитър от тази страна, който има мачове в груповата фаза на европейски клубни шампионати. И единствен към този момент.

На равнище национални тимове е управлявал мачове от европейските и международни квалификации, както и срещата Дания - Република Ирландия (0:0) от шампионата Лига на Нациите предходната есен.

Негови помощници ще бъдат сънародниците му Зейнал Зейналов и Акиф Акиф Амирели, а Орхан Мамадов е четнвърти арбитър. Паскал Карибен от Франция е съдийски наблюдаващ, а Марк Бос от Холандия е назначен за пратеник на УЕФА.

През лятото на тази година Египетската федерация предложения особено Агаев, с цел да управлява полуфинала за Купата на страната сред два от локалните грандове Замалек и Итихад. Асистентите му в тази среща са същите, с които ще управлява и срещата на Лудогорец Арена. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР