Опитните авджии с усмивка разказват, че ловците след улов лъжат,

...
Опитните авджии с усмивка разказват, че ловците след улов лъжат,
Коментари Харесай

Старт на ловния сезон за дребен пернат дивеч

Опитните авджии с усмивка описват, че ловците след улов лъжат, като политици преди избори.

Днес, 10 август, започва ловният сезон на малък дръпнат дивеч. Във връзка с подхванатите ограничения за ограничение на болестта Африканска чума по свинете, преди ловния излет ще бъде извършен инструктаж на ловците. В 9.00 часа в землището на село Баново, община Суворово, заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев ще разгласи старта на ловния сезон.

Като цяло, в случай че решите са ставате ловджия, би трябвало да знаете, че това е едно от най–скъпите занимания.

Ловуването се прави единствено с писмени позволения (по образец), в които се вписват датата, имената на ловците, името на ръководителя на лова, номерата на ловните билети и членските карти, методът и мястото на ловуване, типът и броят на позволения за отстрел дивеч.

Задължително е спазването на откритите правила за отстрел от един ловджия за един ловджийски излет, според Правилника за използване на Закона за лова и запазване на дивеча. Разрешен е ловът на пъдпъдъци до 15 бр., на гривяк и гургулица – до 10 бр., на горски бекас и елементарна бекасина – до 10 бр. Забранява се потреблението на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за стръв, ловни соколи и други грабливи птици, без значение от типа и произхода им, както и ловни хрътки и други неразрешени средства и способи за ловуване. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР