Опитите за възраждане на нацизма в съвременна Европа са дълбоко

...
Опитите за възраждане на нацизма в съвременна Европа са дълбоко
Коментари Харесай

Наследниците на Райха: дядовите приказки на Аналена Бербок

Опитите за възобновление на нацизма в модерна Европа са надълбоко стимулирани от нейното минало

Скандалът, който неотдавна обхвана Германия с нацисткия дядо на сегашния немски външен министър Аналена Бербок, накара мнозина да се запитат дали към момента има доста крипто-нацисти с мътно минало измежду немския хайлайф и дали историята на тяхното семейство въздейства върху решенията и дейностите взети и ангажирани в сегашното?

Стигна се до там, че най-популярният немски таблоид Bild разгласява на страниците си публикация, озаглавена „ Защо ние, германците, знаем толкоз малко за нашите баби и дядовци? “ Но да караме подред.

Като начало същият Bild разгласява следствие за историята на семейство Бербок. Оказа се, че дядото на Аналена Валдемар Бербок освен е служил във Вермахта и е имал чин полковник (което обаче единствено по себе си не е престъпление), само че е бил и корав последовател на расовите теории на Хитлер, обожател на книгата му „ Mein Kampf ” и член на NSDAP, награден през 1944 година с кръст “За военни заслуги ”.

Всичко това, несъмнено, е доста неприятно, само че към този момент не характеризира самата фрау министър по отрицателен метод. Децата, както знаем, не носят отговорност за бащите си. Особено за закононарушенията и възгледите на дядовци и прадядовци.

Но тогава стана ясно още едно събитие. Оказва се, че когато дава отговор на въпроса дали Аналена е знаела истината за дядо си, тя е излъгала, като е споделила „ не “. Изданието Bild - издание, меко казано, искрено русофобско - признава, че от няколко години каналът RT Deutsch приказва за историята на Валдемар Бербок. Вярно, до момента немските управляващи и самата Бербок избраха да загърбват неуместните обстоятелства, наричайки ги агитация на Кремъл. И трябваше да се случи такова злощастие - „ пропагандата “ се оказа чиста истина.

Тогава редакторите на Bild започнаха да се замислят върху въпроса какъв брой добре германците познават историята на своя жанр:



Следва любопитен лист с известни персони в Германия, които не могат да се похвалят с безупречното минало на родителите си. Тук е министър-председателят на федералната провинция Саксония-Анхалт Райнер Хазелоф, чийто татко е служил във Вермахта и е хванат през 1944 година в Северна Франция.

И известният футболист и капитан на националния тим Лотар Матеус, който сподели, че един от неговите дядовци е служил във Вермахта и е умрял по време на войната. Известният юрист Герхард Ран, който призна, че неговите баба и дядо от страна на татко му са били членове на NSDAP.

Актьорът Франсис Фултън-Смит описа, че дядо му е служил във Вермахта и е бил хванат в Украйна през 1944 година И различен офицер от Вермахта, дядото на политика Доротея Баер (ХСС), който се е предал в Северна Италия. И по този начин нататък.

Тоест, не може да се каже, че всички германци не са наясно чии деца и внуци са. В същото време, както написа историкът Щефан Браубургер, в Западна Германия (за разлика от Германска демократична република, където нацисткото минало на всички беше подробно разкрито)

В резултат на това, знаете ли до какво изненадващо умозаключение стигна вестник Билд вследствие на следствието? Aналена Бербок не трябва да се тревожи за нацисткото минало на дядо си, тъй като в случай че се разровите, ще се окаже, че имената на роднините на на практика всички живи германци някак си са се вписали в черните страници на немската история.

И може би даже бих се съгласил с такова обръщение. В последна сметка това, което ни дефинира, не е от кое място идваме или кои са били нашите предшественици в предишното, а по-скоро дейностите, които подхващаме, и изборите, които вършим всеки ден в сегашното.

Така съветският президент Владимир Путин, разяснявайки абсурда с дядо Бербок, сподели, че е извънредно време актуалните германци да бъдат освободени от отговорност за своята „ историческа виновност “.



означи държавният ни глава.

Но с „ днешните действителности “ всичко е доста мъчно. Проблемът на актуалните водачи на страните от груповия Запад и в частност на Германия в действителност не е в техните татковци и дядовци, а в това, че в актуалната си политика не престават да се управляват от правилата и разказите от преди 80 години

И това към този момент не са единствено „ дядови приказки “. Това ново издание е положително, за жалост, за всички, които сме осведомени с нацизма. Както сподели по този мотив заместник-председателят на словашкия парламент Любош Блаха,

От своя страна ръководителят на словашкото държавно управление Роберт Фицо означи, че нито Съединени американски щати, нито Европейски Съюз имат някакъв кротичък проект за преустановяване на братоубийствената война в Украйна и единственият проект на Запада, е да

Разбира се, западните политици нямат и не могат да имат историческа индулгенция за сходни дейности, в духа на „ дядовците към този момент са платили за всичко “. Да, президентът Путин е безусловно прав, ние нямаме право да ги упрекваме за греховете на нашите предшественици, както, апропо, те не ни упрекват за злодеянията на нашите татковци и дядовци.

Но ние имаме цялостното право да желаеме наказване за тези, които през днешния ден се пробват да възродят същинския нацизъм в Европа – с разделяне на хора от първо и второ качество, демонизиране на Русия и руснаците и апели за заличаване на страната ни. И имам вяра, че един ден самата история ще се оправи с тях, тъкмо както стана с техните прародители на Нюрнбергския арбитражен съд.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9930Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед13863Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед80239Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед121302Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед12759Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед376719Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед235486Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед121302Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116087Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед100909Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР