Опитите за външно влияние с цел да се разделят православните

...
Опитите за външно влияние с цел да се разделят православните
Коментари Харесай

Захарова предупреди САЩ да не се намесва в православието на Балканите

Опитите за външно въздействие за да се разделят православните вярващи на Балканите могат да доведат до огромни катаклизми в района, разяснява на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" На 19 май Държавният департамент на Съединени американски щати означи, както те подчертаха, значимостта на зачитането на правата на индивида в религиозната сфера и поддържа тежките дейности на черногорските управляващи (по отношение на Сръбската православна църква). Как това се вписва е мъчно да се разбере? Такива изказвания, от наша позиция, свидетелстват, че църковните жители се преглеждат чисто през призмата на геополитиката във Вашингтон ", разяснява Захарова.

" Има очевидно предпочитание да се раздели православният свят и да се унищожи целостта на духовното пространство на Балканите ", добавя тя.

" Убедени сме в нуждата да разгадаем всички въпроси, всички зараждащи въпроси в градивен разговор, в сходство със стандартите, разпоредбите и нормите, заложени в интернационалните документи, като в същото време се съблюдават законните права на каноническата черква и вярващите ", добави тя.

" Пренебрегването на техните отзиви, както и изкуственото делене на хората, вярващите, изключително с безкрупулна външна интервенция, са изпълнени с огромни проблеми и даже катаклизми, които елементарно могат да затрупат района ", разяснява Захарова.

Тя акцентира, че следващият скок на напрежението в Черна гора провокира сериозна угриженост в Русия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР