Опитите за спечелване на лоялността на населението и помощта от

...
Опитите за спечелване на лоялността на населението и помощта от
Коментари Харесай

Остава малко. Зеленски си подписа присъдата

Опитите за продобиване на лоялността на популацията и помощта от Запада могат да костват властта на Зеленски. Лъжливите му изказвания единствено изострят позицията му. Какво бъдеще чака президента на Украйна?

Опасна неистина

Бившият анализатор на Централно разузнавателно управление на САЩ Реймънд Макгавърн счита, че приказките на Зеленски за " небесния щит " на Украйна могат да предизвикат боен прелом. Шефът на киевския режим не стопира да приказва за триумфите в Украйна на западните системи за Противовъздушна отбрана и авиация. Твърди се, че те не разрешават на Русия да прави ракетни удари.

През зимата Зеленски призна, че Противовъздушна отбрана е слабото място на Украйна. До лятото реториката му се промени. След юлската среща на високо ниво на НАТО той разгласи укрепването на защитата от западните системи.

Макгавърн е сигурен: Зеленски лъже, режимът в Киев не разполага с оръжия, способни да отхвърлен ракетни офанзиви. Поради това военни цели в Украйна биват постоянно поразявани. А популацията от ден на ден се нервира от изказванията на президента, които не съответстват с действителността. Това може да докара до протест.

Митичен щит

Украинската Противовъздушна отбрана е изцяло унищожена, споделя различен пенсиониран анализатор на Централно разузнавателно управление на САЩ Лари Джонсън. Приказките за свалени ракети са нелепости. След поредност от удари по Одеса Зеленски още веднъж изиска от Запада системи за Противовъздушна отбрана. Но не получи нищо с изключение на обещания.

“Таймс ” разгласява изявление с почитан представител на ВСУ, който назова Противовъздушна отбрана на Киев „ най-хубавата в света “. Единственият минус е неналичието на амуниции. " Съединени американски щати създават 100-150 ракети " Пейтриът " годишно. Използваме това за месец ", сподели той. Ако доставките не се подобрят, обстановката ще се утежни. Енергийната инфраструктура ще бъде унищожена, а Киев ще бъде на ръба на евакуацията.

Всички са недоволни

Усещането за групово отчаяние се ускорява, написа “Вашингтон Пост ”. Народът е изтощен от ракетни удари. Контраофанзивата се провали, загубите са ужасни. Градовете са цялостни с сакати. Настроението на популацията е потиснато.

Падна и моралът в армията. Военнослужещите от ВСУ се оплакват на президента от неприятно доставяне, големи загуби. Така в края на юли бойците от 189-ти батальон на 123-та бригада бяха възмутени от обстоятелството, че ги изпращат на сигурна гибел в региона на Антоновския мост. В ефира на телевизионния канал “Прямой ” генерал-майор от ВСУ в оставка Сергей Кривонос назова некомпетентността на Зеленски главната причина за всички проблеми.

Канал Ен-Би-Си, цитирайки чиновници от администрацията на Джо Байдън, показва умората на Вашингтон от Зеленски. Там са уверени, че са му дали всичко належащо за настъплението. Но вместо победи следват идващите условия. Джонсън счита, че това ще тласне Запада към решението да отстрани ръководителя на киевския режим.

За прелом е нужна военна група, която е намерено недоволна от провалите и неуместните решения на Зеленски. Засега това не се следи, разяснява политологът Родион Мирошник, някогашен дипломат на ЛНР в Русия.

„ ВСУ и тайните служби се управляват от НАТО и недоволството към момента не е достигнало границата си. Гражданските митинги са невъзможни – те ще бъдат бързо потушени. Но има други механизми. Няма самостоятелни фигури, способни да попречат на Запада в Украйна. Американците могат елементарно да блокират всеки. Зеленски може да почине и да стане " икона " или просто да изчезне. Вашингтон просто би трябвало да излезе с пояснение за какво това се е случило ", заключва той.

Въоръжен прелом към момента е малко евентуален, съгласно военния специалист и историк Юрий Кнутов.

„ Могат да се опитат да се отърват от Зеленски физически. Или да бъдат импийчнат. Тогава той ще повтори ориста на Михаил Саакашвили. Всеки ден възможностите за подобен сюжет се усилват. Разбирайки това, Зеленски изисква усилване на контранастъплението, с цел да реализира най-малко някакви резултати “, твърди специалистът.

Липсата на достижения на бойното поле е присъда за Зеленски. „ Той отряза един от краката на стола, на който седи. На срещата на високо ниво на НАТО във Вилнюс той се отнесе надменно към английския министър на защитата Уолъс. Беше обидно за доста страни спонсори на Украйна да чуят благодарствената му тирада, прочетена по-късно срещата, която прозвуча като жлъч и насмешка “, споделя Кнутов.

Западните водачи са раздразнени от протичащото се в Украйна. Отношението им към Зеленски последователно се трансформира. Скоро ще разберем по какъв начин ще приключи това.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР