Опитите за спасяване на 41-те строителни работници, намиращи се от

...
Опитите за спасяване на 41-те строителни работници, намиращи се от
Коментари Харесай

Под тонове пръст и бетон: Вече две седмици десетки работници в Индия чакат спасението

Опитите за избавяне на 41-те строителни служащи, намиращи се от две седмици в сринат тунел в Северна Индия, още веднъж бяха възпрепятствани. Спасителите работят на ръка, с цел да отстранят отломките, откакто употребяваният от тях пробивен уред се е развалил и към момента не е поправен. Международният специалист Арнолд Дикс, който оказва помощ на избавителния екип на мястото на случая в щата Утаракханд, съобщи, че не е ясно по кое време сондажите ще могат да стартират още веднъж.
Сондажът е спрян. Прекалено доста натоварихме машината. Има възможност тя да не може да направи нищо повече. Разглеждаме голям брой разновидности. Ще преосмислим метода си.
Арнолд Дикс, президент на Международната асоциация за тунелиране и подземни пространства

Работниците са в капан от 12 ноември, когато свлачище аргументи сриване на част от близо 5-километровия тунел, който те изграждаха. Вертикалното копаене се преглежда като различен проект за постигане до затрупаните мъже, а спасителите към този момент са основали път за достъп до върха на хълма. Въпреки това избавителните екипи ще би трябвало да копаят 103 метра надолу, с цел да доближат до затрупаните. Това е съвсем два пъти по-голямо разстояние от хоризонталното копаене. Бедстващите получават О2, вода и храна през обособени тръби. Повече от дузина лекари, в това число психиатри, са на мястото на повредата и наблюдават за здравословното им положение.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР