Опитите за отстраняване от власт на президента на Венецуела Николас

...
Опитите за отстраняване от власт на президента на Венецуела Николас
Коментари Харесай

Венецуела – част от план на САЩ за противопоставяне на Русия и Китай

Опитите за премахване от власт на президента на Венецуела Николас Мадуро са първа стъпка от проект на администрацията на Съединени американски щати за подсилване на контрола над района и намаляване на въздействието на Русия и Китай.

Това написа в публикация американското авторитетно издание " Уолстрийт джърнъл ", представено от ТАСС.
 900 души са арестувани при митингите във Венецуела
900 души са арестувани при митингите във Венецуела

Ескалацията на напрежението

Източници описаха пред вестника, че " опитите на администрацията на Тръмп да в профил от власт президента на Венецуела са началният стадий от нова тактика за подсилване на въздействието на Съединени американски щати в Латинска Америка ".

В обявата се акцентира, че дейностите на Вашингтон евентуално ще обиден и Куба . Стратегията има за цел също по този начин ограничение на въздействието на Русия, Иран и Китай в района.

" Уолстрийт джърнъл " написа още, че доста служители от администрацията на Тръмп са уверени, че Куба п редставлява огромна опасност за националната сигурност поради разпространяването на антиамерикански настроения в други латиноамерикански страни.
 Съединени американски щати стягат примката към Венецуела
Съединени американски щати стягат примката към Венецуела

Джон Болтън с апел към Уолстрийт

Администрацията има за цел да вбие чеп сред Венецуела и Куба , с цел да паднат режимите в двете страни. Вашингтон е неудовлетворен от опита си да ги изолира, защото двете страни ускоряват контактите си с Русия, Китай и Иран.

Според изданието в създаването на тактиката през последните две години е взел участие Маурисио Клавер-Кароне, който дава отговор за връзките с Латинска Америка към Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати. При правенето на проектите са оказали въздействие сенатор Марко Рубио и конгресменът Марио Диас-Баларт. И двамата са републиканци и представители на щата Флорида.

След Венецуела и Куба Съединени американски щати ще извърнат внимание на Никарагуа . Вестникът написа, че Държавният департамент неведнъж е отправял рецензия по адрес на тази страна.
 Във Венецуела задържаха двама публицисти от Франция
Във Венецуела задържаха двама публицисти от Франция

Екипът е снимал президентския замък

" Уолстрийт джърнъл " предизвестява, че тактиката на Съединени американски щати е обвързвана със съществени опасности. Ако Мадуро не бъде свален и водачът на опозицията Хуан Гуайдо не поеме ръководството, както и в случай че не бъдат прекратени контактите сред Каракас и Хавана, Съединени американски щати ще бъдат въвлечени в рецесия , написа вестникът и добавя, че при обстановка, сходна на Давид и Голиат, Съединени американски щати могат да изгубят и Китай, Москва и Иран да засилят позициите си в района.

Според вестника дребна е вероятността Съединени американски щати да бъдат подкрепени от други страни против Куба.
 Кремъл отхвърля изказванията за прехвърлянето на златото от Венецуела в Русия
Кремъл отхвърля изказванията за прехвърлянето на златото от Венецуела в Русия

" Няма такава иформация "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР