Опитите за легитимиране на узурпацията на властта във Венецуела, които

...
Опитите за легитимиране на узурпацията на властта във Венецуела, които
Коментари Харесай

Кремъл критикува опитите за намеса във вътрешните работи на Венецуела

Опитите за легитимиране на узурпацията на властта във Венецуела, които подхващат някои страни, са интервенция във вътрешните работи на тази страна. Това съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос дали Русия би признала опозиционния водач Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела, съобщи ТАСС.

" Всяко решение за вътрешнополитическата рецесия на Венецуела е допустимо единствено за самите венецуелци ", сподели той. По думите му " натрапването на някакво решение или опити за легитимиране на опита за узурпация на властта " са, съгласно Кремъл, " и директна, и косвена интервенция " във вътрешните работи на Венецуела. Песков означи, че тези опити не спомагат за " мирното, дейно и изпълнимо споразумяване на рецесията ", която венецуелците " би трябвало да преживеят независимо ".

На 23 януари ръководителят на венецуелския парламент Хуан Гуайдо се разгласи за и.д. президент. Преди това Николас Мадуро постави клетва за нов президентски мандат след избори през предходната година, окачествени от интернационалната общественост като недемократични, напомня Българска телеграфна агенция.

Гуайдо бе приет за законен държавен глава на Венецуела поредно от Съединени американски щати, страните от Групата от Лима (без Мексико), Организацията на американските страни, а няколко европейски страни - Англия, Германия, Испания, Холандия и Франция - дадоха на Мадуро период да разгласи нови свободни и почтени избори. Този период изтече и през днешния ден тези страни признаха Гуайдо за водач на Венецуела, последвани от Латвия, Литва, Дания, Австрия и други. Ватикана разгласи, че няма да взема страна по венецуелската политическа рецесия, напомни ДПА.

Според ТАСС с изключение на Русия поддръжка за Николас Мадуро изричат Беларус, Боливия, Иран, Китай, Куба, Никарагуа, Салвадор и Турция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР