Опитите на САЩ да ограничат технологичния растеж на Китай и

...
Опитите на САЩ да ограничат технологичния растеж на Китай и
Коментари Харесай

Напрежението между Китай и САЩ ще доведе до скок в цените на продукцията на Apple

Опитите на Съединени американски щати да лимитират софтуерния напредък на Китай и вследствие на това напрегнатите връзки сред двете страни, принуждават софтуерните колоси, в това число Apple, отчасти да изтеглят производството си от Китай в други азиатски страни. Това може да докара до увеличение на цената на продуктите на компанията, оповестява Bloomberg.

Според разбора на организацията, в този момент към 80% от индустриалните сътрудници на Apple по някакъв метод са свързани с Китай. В същото време през последните години компанията поставя старания да трансферира част от производството си от Китай в други азиатски страни, основно в Индия и Виетнам. Както отбелязва Bloomberg, „ разцеплението в световната верига за доставки заплашва да увеличи цените за голямата потребителска база на Apple, защото производители, превозвачи и марки се борят да се оправят с производството „ в по-слабо устроени за това места “, което ще значи, че „ влиятелните модели и технологии са евентуално ще станат по-скъпи за произвеждане “.

Както отбелязва организацията, през 2012 година нито един от изпълнителите на Apple не беше обвързван с Индия, само че в този момент минимум 15 компании реализатори са организирали индустриални мощности там. В допълнение, идващият модел на смарт телефона на компанията - iPhone 15 - ще пристигна при клиентите от Индия. В същото време сходна смяна в курса не може да не се отрази на цената на крайния артикул, защото в Индия и Виетнам „ главните услуги като вода и електричество са доста по-малко надеждни “, а самата индустриална инфраструктура е по-слабо развита, в сравнение с в Китай. „ Цената на продуктите на Apple сигурно може да се увеличи, с цел да отрази евентуално по-високи разноски “, сподели специалистът от Bloomberg Intelligence Стивън Ценг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР