“Опитите на Русия да пречупи решимостта на смелите хора на

...
“Опитите на Русия да пречупи решимостта на смелите хора на
Коментари Харесай

НАТО: Русия се провали в опитите да сломи Украйна

“Опитите на Русия да пречупи решимостта на смелите хора на Украйна се провалят. Вече една година украинците се борят безстрашно за независимост и самостоятелност. Ние сме с тях ”. Това се споделя в декларация на НАТО по случай началото на съветската експанзия в Украйна.

НАТО дефинира войната на Русия против Украйна като най-сериозната опасност за евроатлантическата сигурност от десетилетия насам. Съюзниците от Пакта удостоверяват солидарността си с държавното управление и народа на Украйна.

Алиансът заявява, че ще усилва политическата и практическа поддръжка за Украйна, която се пази против нашествието на Русия и дава обещание поддръжката да продължи толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да може Украйна да надделее.

“Русия носи цялостна отговорност за тази война, която е жестоко нарушаване на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации. Действията на Русия подценяват правилата и уговорките на ОССЕ и съществено подкопават интернационалната сигурност и непоклатимост и учредения на правила интернационален ред. Въпреки че призовахме Русия да се включи градивно в надеждни договаряния с Украйна, Русия не сподели никаква същинска отвореност към обективен и дълготраен мир. Ние оставаме решени да поддържаме съгласуван интернационален напън върху Русия ”, се споделя в декларацията на Алианса.
Войната на Русия заплашва международната сигурност, както и световните доставки на храни, написа още в текста. Припомнят се и опитите на Москва да води международна акция за дезинформация, както и безотговорната нуклеарна изразителност, която показва ясното пренебрежението на Русия към интернационалните правила и благосъстоянието на милиарди хора по света.

НАТО напомня, че е защитителен съюз и ще продължава са укрепва възпиращата и отбранителната позиция, като пази всеки сантиметър от територията на съдружниците, както е записано в член 5 на Вашингтонския контракт.

В декларацията се приветства избора на Финландия и Швеция да станат членки на НАТО и и се удостоверява политиката на отворени порти във връзка с Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР