Опитите на Москва да преговаря за неразширяване на НАТО се

...
Опитите на Москва да преговаря за неразширяване на НАТО се
Коментари Харесай

Путин говори за безполезността на опитите за преговори с НАТО за неразширяване

Опитите на Москва да договаря за неразширяване на НАТО се оказаха напразни, сподели президентът Владимир Путин в послание към руснаците.

Путин уточни, че след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, „ при цялата невиждана неприкритост на новата съвременна Русия, готовността да работим почтено със Съединени американски щати и други западни сътрудници в подтекста на едностранното разоръжаване, те се пробваха да ни свидлив, да ни довършат, да ни унищожат изцяло, а това беше през 90-те, началото на 2000-те години”, оповестява РИА Новости.

Той напомни поддръжката на Запада за сепаратистите в Русия: „ Какви жертви, какви загуби всичко това ни струваше тогава, през какви тествания трябваше да преминем, преди най-сетне да пречупим гърба на тероризма в Кавказ. Ние го помним и в никакъв случай няма да го забравим. "

Според него е имало опити за налагане на псевдоценности от вътрешната страна, които непосредствено водят до деградация и недъгавост, само че това „ в никакъв случай няма да работи “.

Въпреки всичко това, Русия още веднъж направи опит да се контракти с НАТО за неразширяване.

„ Всичко е на вятъра “, сподели Путин.

Според президента „ с разширението на НАТО на изток обстановката за нас става все по-лоша и по-опасна всяка година “. Освен това „ през последните дни управлението на НАТО непосредствено приказва за нуждата от ускорение, на напредването на алианса “.

„ С други думи, те втвърдяват позицията си. Вече не можем просто да продължим да следим протичащото се. Би било безусловно безконтролно “, сподели съветският водач.

Той акцентира, че включването на Украйна в Северноатлантическия алианс е недопустимо.

„ Въпросът, несъмнено, не е в самата организация на НАТО, тя е единствено инструмент на външната политика на Съединени американски щати. Факт е, че в прилежащите на нас територии, в нашите лични исторически територии, се основава враждебна към нас анти-Русия “, заключи Путин.

По-рано Путин сподели, че плануваното влизане на Украйна в НАТО е опасност за Русия.

Преди седмица депутатите на Държавната дума гласоподаваха апел към президента на Русия по отношение на нуждата от признание на Донецката и Луганската национални републики.

Припомняме, че обстановката в Донбас внезапно ескалира сутринта на 17 февруари: представители на ДНР и ЛНР оповестиха, че въоръжените сили на Украйна откриха огън по позициите ни, употребявайки минохвъргачки и артилерия.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР