Опитите да се наложат на страните от Близкия изток чужди

...
Опитите да се наложат на страните от Близкия изток чужди
Коментари Харесай

Лавров: Чуждата политика в Близкия изток доведе до срив на баланса

Опитите да се наложат на страните от Близкия изток непознати на тях модели на развиване доведоха до разпадането на многовековния баланс. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на участниците в конференция за Близкия изток, оповестява ТАСС.

Текстът на известието е прочетен от специфичния представител на президента на Руската федерация за Близкия изток и Африка, заместник-министър на външните работи Михаил Богданов.

" Близкият изток, преживявайки сложни времена , към момента заема централно място в световния дневен ред . Не единствено бъдещето на неговите страни, само че и интернационалната сигурност и непоклатимост зависят от това по какъв начин се развива обстановката в района ", изяснява той.
 Съединени американски щати и Израел съгласни: Противопоставянето на Иран - ключ за мира в Близкия изток
Съединени американски щати и Израел съгласни: Противопоставянето на Иран - ключ за мира в Близкия изток

Нямало мир без борба с Иран

" Методите на геополитическото инженерство , опитите за налагане на народите от Близкия изток и Северна Африка , в това число със мощ, непознати за тях модели на развиване и полезности , доведоха до отслабването или разпадането на страните и в редица страни невиждан прилив на интернационален тероризъм , огромна миграционна рецесия, нарушаване на салдото, който се поддържа от епохи ", съобщи Лавров и добави, че обстановката се усложнява от обстоятелството, че палестино-израелският спор не е преодолян .

Според съветския външен министър, Русия поредно поддържа превъзмогването на проблемите в района посредством политически и дипломатически средства при прецизно съблюдаване на интернационалното право .

Осмата конференция за Близкия изток на Валдайския интернационален спорен клуб стартира във вторник в съветската столица. По време на двудневните полемики участниците разискват битката с тероризма, възобновяване на Сирия , системата за групова сигурност в Близкия изток , както и вероятностите за международните пазари на въглеводороди .
 Съединени американски щати могат да изискат от европейците да изпратят бойци в Сирия
Съединени американски щати могат да изискат от европейците да изпратят бойци в Сирия

Греъм " благодари на Русия ", като означи, че Москва прави НАТО по-силно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР