Опитите да бъдат разклатени принципите, основаващи се на изводите от

...
Опитите да бъдат разклатени принципите, основаващи се на изводите от
Коментари Харесай

Путин зове за спазване на принципите на Нюрнбергския процес

Опитите да бъдат разтърсени правилата, основаващи се на изводите от Нюрнбергския арбитражен съд, носят опасност за сигурността на цялата планета. Това съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин в послание към участниците в конференцията "Поуките от Нюрнберг ".

Според Путин цялата интернационална общественост би трябвало да отстоява решенията на Нюрнбергския развой, тъй като те са залегнали "в основата на полезностите от следвоенния ред и нормите на интернационалното право ". Той акцентира, че и през днешния ден тези решения са "здрава и надеждна база за градивен разговор и съдействие " и че "тяхното забравяне и опити за разлюляване са удар по гарантирането на сигурност на цялата планета ".

По тази причина Русия непрекъснато се обръща към поуките от Нюрнбергския арбитражен съд, с цел да може "аргументирано да противодейства на желанията за изкривяване и подправяне на събитията от Втората международна война и най-много на безсъвестните лъжливи опити за реабилитирането и дори героизирането на нацистките нарушители и техните помагачи ", акцентира Путин.

Германия отбелязва през днешния ден 75 години от започването на Нюрнбергския развой, при който са съдени 21 нацистки ръководители.

Заради пандемията церемонията ще бъде без аудитория в заседателна зала 600 на трибунала, където на 20 ноември 1945 година стартират делата против втория човек на режима Херман Гьоринг, външния министър Йоахим декор Рибентроп и заместника на Хитлер, Рудолф Хес.

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер ще изнесе тирада вечерта, планувани са и няколко други събития, множеството от които ще са онлайн.

Баварският град Нюрнберг, огромна част от който е опустошен при бомбардировките, е един от знаците на нацизма, където Хитлер провежда огромни манифестации и където са обнародвани антиеврейските закони през 1935 година

Нюрнбергският развой, почнал едвам шест месеца след края на военните дейности и дал началото на интернационалното правораздаване, продължава близо година. На 1 октомври 1946 година са оповестени 12 смъртни присъди.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР