Опити за купуване на гласове в ромска махала Максуда във

...
Опити за купуване на гласове в ромска махала Максуда във
Коментари Харесай

Опити за купуване на гласове в ромската махала Максуда във Варна

Опити за пазаруване на гласове в ромска махала " Максуда " във Варна откри екип на " По света и у нас ". Каква е цената за пазаруване на гласове и сигнализирани ли са институциите - вижте повече от Николай Минков.

Варна

Едни от най-активните гласоподаватели във Варна през последните години при всички вотове, са жителите на кварталите " Максуда ", " Аспарухово " и " Каменар ". Поради тази причина те са във фокуса на " политическото ухажване " от партиите, с разрешени и непозволени от закона средства.

Хората в квартал " Максуда " не имат вяра на политиците и техните обещания.
- Гледай какво състояние е там. Кой ще идва, защо ще идва да го оправя.- Тук за хора не ни считат, бе човек.
Преди избори обаче стартира наддаването за ромските гласове.
- Българска национална телевизия: Колко оферират?- От 40 до 80 лева да ги оправят. И едните, и другите са маскари.- Българска национална телевизия: Опитваха ли се да ви дават пари, артикули?- Казаха нещо такова. Трите имена желаеха. Само туй. И аз споделям - няма да ви дам, тъй като нищо не вършиме.
От Районната прокуратура във Варна потвърдиха, че към този момент работят по сигнали за изборни нарушавания.
Ивелина Паскова- дежурен прокурор на Районна прокуратура -Варна: Има формирани три досъдебни производства, като единствено едно е за пазаруване на гласове в Долни Чифлик, другите два са от Каменар.Няма арестувани.
В деня за размисъл нашият екип в " Максуда " откри още скъсани плакати на една от политическите сили. От ОИК ревизират случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР