Опитен съветник по благосъстоянието наскоро направи паралел между сегашния подем

...
Опитен съветник по благосъстоянието наскоро направи паралел между сегашния подем
Коментари Харесай

Топ 7 акциите напомнят на дотком балона – ще последва ли срив?

Опитен консултант по благосъстоянието неотдавна направи паралел сред настоящия напредък на огромните технологии и дотком балона, като предвижда евентуален спад на фондовия пазар и идна криза през идната половин година.

Тед Оукли, ръководещ сътрудник и създател на Oxbow Advisors, изрази опасения по време на скорошен епизод на подкаста “ “. Той изрази опасения по отношение на несъразмерната централизация на вложенията в няколко съответни акции, като допусна, че това може да провокира обилни пазарни последствия през идващите тримесечия.

Оукли, който може да се похвали с 40-годишен опит в областта на консултирането на благосъстоянието, акцентира, че по-голямата част от облагите на S&P 500 през тази година се дължи на определена група акции, по-специално Tesla и Nvidia. Той направи съпоставяне сред сегашния хайп към изкуствения разсъдък, който движи тези акции, и пристрастеността към интернет в края на 90-те и началото на 2000-те години.

Ветеранът предизвести, че водещите акции в един пазарен цикъл резервират преобладаващата си позиция и в идващите цикли. Той също по този начин акцентира въздействието на повишаващите се лихвени проценти, които усилват доходността на по-сигурните активи, което понижава привлекателността на акциите. Освен това той уточни, че Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет е натрупала забележителен паричен запас и е понижила дяловете си в акции през последното тримесечие като симптом за прегряване на пазара.

Според Оукли внезапното повишаване на цените на активите, в това число на акциите и недвижимите парцели, е резултат от огромните държавни разноски след пандемията. Той посочи забавеното влияние на тези разноски и надвисналата опасност от инфлация, която е повишила разноските за артикули от първа нужда като храна, гориво и жилища. Този скок на разноските за живот докара до увеличение на дълговите отговорности на доста американци, което е сигнал за евентуални проблеми за търсенето от страна на семействата и за стопанската система като цяло.

Оукли изрази противоречие с необятно публикуваното мнение за постоянна потребителска база, акцентирайки няколко индикатора, които сочат спад в силата на потребителите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР