Опитайте да си спомните всички, които сте срещали през целия

...
Опитайте да си спомните всички, които сте срещали през целия
Коментари Харесай

7 начина, с които другите спъват вашето развитие

Опитайте да си спомните всички, които сте срещали през целия си професионален живот.

Най-вероятно сте имали контакт с необятен диапазон от хора: от тези, които изцяло безкористно са ви помогнали да постигнете задачите си и да развиете кариерата си, до тези, които са били до вас единствено когато това е било от тяхна изгода. На работното място нормално срещаме и трети вид хора - тези, които интензивно се стараят да попречват нашия прогрес.  

Ако измежду сътрудниците ви има представители на последната група, би трябвало да знаете по какъв начин да отговорите на дейностите им по метод, който да ви разрешава да извлечете най-хубавото от обстановката, както за самите вас, по този начин и за останалите.

Това са седем от най-опасни похвати, които тези хора употребяват, с цел да попречат на вашия триумф.  

1. Карат ви да се съмнявате в себе си.

Не позволявайте непознатите подозрения да се трансформират във ваши лични. Ако се съмнявате в себе си поради нещо, което някой различен е споделил, не забравяйте до каква степен сте стигнали и по какъв начин сте го създали. Колкото повече вярвате в качествата си, толкоз повече това ще си проличи в дейностите ви.  Ако сте уверени в себе си, хората няма да имат различен избор, с изключение на да повярват във вас

2. Непрекъснато ви припомнят за вашите дефекти .

Ако някой различен акцентира ваш минус, би трябвало да разгледате рецензията обективно и да продължите напред. Ако тя е основателна, може да я употребявате за мотивация за самоусъвършенстване, в случай че ли пък не, напълно умерено може да я игнорирате.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР