Опитът за военен преврат в Турция през 2016 година се

...
Опитът за военен преврат в Турция през 2016 година се
Коментари Харесай

Ето защо опитът за преврат в Турция през 2016 г. се провали

Опитът за боен прелом в Турция през 2016 година се провали, тъй като хората цивилните имаха куража да се опълчат на военните. От 1960 година насам съвсем навръх всеки 10 години има боен прелом, както и няколко опита. Повечето от тях са сполучливи и съумяват да смъкват демократично определено държавно управление. За това има две аргументи: военните бяха доста мощни и хората се бояха да се опълчат против тях. През 2016 година обаче хората се опълчиха.

Политологът и откривател от Фондацията за политически, стопански и публични проучвания в Турция Енес Байраклъ съобщи това в изявление за БНР, разяснявайки процесите от лятото на 2016 година насам.

Опитът за прелом отпреди 4 години в Турция се трансформира в една от най-значимите дати в най-новата турска история. След потушаването на пуча турските управляващи започнаха сурови репресии, които отдалечиха страната от Европейския съюз. На референдум напролет на 2017 година беше утвърдена настоящата и сега президентската система със засилени пълномощия на президента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР