Опитът за смяна на ръководството на БСТ бе спрян от

...
Опитът за смяна на ръководството на БСТ бе спрян от
Коментари Харесай

Съдът отхвърли новото ръководство на Тотото

Опитът за промяна на управлението на БСТ бе спрян от тъжба в съда

Софийски градски съд спря вписването на новото управление на Българския състезателен тотализатор. До решението на Софийски градски съд се стига след тъжба от страна на досегашните членове на Управителния съвет на тотото Христо Йовов и Гошо Гинчев. Определението на съда не предстои на обжалване, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Решението на Софийски градски съд е взето през днешния ден на закрито съвещание на правосъден състав с ръководител Жаклин Комитова. В мотивацията за съда се показва, че в исковата молба са "изложени подробни претекстове за незначителност на заповедта заради несъгласие със закона (Закона за обществените предприятия, ППЗПП, Закона за хазарта), както и заради заобикалянето му ".

Най-вероятно се засяга това, че препоръчаният от спортния министър Радостин Василев нов изпълнителен шеф на БСТ Александър Тодоров все още е депутат от групата на "Има подобен народ ". Пред Агенцията по вписванията Тодоров е заявил, че не заема висша обществена служба по член 6, алинея 1, т. 1-38 и т. 41-45 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество. В точка 2 от въпросната алинея обаче е маркирано, че за висша обществена служба се смятат народните представители.

Днес стана ясно, че като първа точка от дневния ред за съвещанието на Народното събрание за сряда, 26 януари, е гласуването на оставката на Александър Тодоров, както и че той е подал своята оставка на 21 януари, петък. В същия ден са подадени и документите за регистриране на новото управление на тотото към електронната система на Агенция по вписванията.

От Софийски градски съд означават, че е формирано висящо дело по исковата молба и до неговото привършване с влезнал в действие правосъден акт няма по какъв начин новото управление да бъде вписано в Търговския указател.

Предложеният за шеф на БСТ Александър Тодоров е на 32 години и е роден в Хасково, напомни БГНЕС. Той бе определен за депутат в 45-то, 46-то и 47-то Народно заседание от регион Плевен. Юрист по специалност. Към момента той е член на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, както и комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество.

За членове на Управителния съвет на БСТ са предложение още Росен Иванов и Георгий Султанов. Султанов бе предложение на Има Такъв Народ за министър на Културата през лятото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР