Опитът за пробутването на Рашков начело на КПКОНПИ е грубо

...
Опитът за пробутването на Рашков начело на КПКОНПИ е грубо
Коментари Харесай

Как „Продължаваме промяната“ стигна до поправката „Лучано“

Опитът за пробутването на Рашков отпред на КПКОНПИ е жестоко тъпчене на правилата за господство на правото в Европейския съюз
Историята има странното свойство да се повтаря – първо като покруса, след това като фарс. Поне по този начин е споделил немският мъдрец Карл Маркс, а през днешния ден думите му намират блестящо удостоверение. Днешните ръководещи, въпреки и сринали се под дъното на доверието и на жителите,  и на личните си сътрудници, като за последно се пробват да превъртят историята повече от 20 години обратно и да ни върнат към едни сякаш позабравени времена от началото на прехода. Целта – озлобилият се към остарялата власт и употребен като оръжие за осъществяването на всевъзможни „ мокри поръчки “ вътрешен министър Бойко Рашков да бъде конфигуриран за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Методът – посредством смяна на закона особено поради него, тъй че нормативната уредба да пасне на щенията му за разпра с съперниците.

Самонареклата се през днешния ден „ демократична общественост “, в лицето на обединенията „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, надалеч не са новатори в практиката за прекрояване на закона по мярката на избрана личност.

През 2001 година, тогавашното ръководещо болшинство промени Закона за администрацията по същия метод, както в този момент Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия пробват да трансформират Антикорупционния закон, с цел да е по размер на Рашков.

Преди 21 години мотив за лобистката корекция бе, че лансираният от Национална движение „Симеон Втори" за началник на Държавната организация за младежта и спорта Васил Иванов-Лучано, се оказа без нужното обучение. Липсата на ценз у Лучано бе видяно едвам откакто заповедта за назначението му бе факт. Вариантите оттова насетне бяха два - или да бъде определен нов ръководител на организацията, който дава отговор на законовите условия, или да се създадат ремонти в закона. Затова законът бе натъкмен по този начин, че в него категорично да бъде записано, че „ ако претендент за държавен чиновник не дава отговор на условията от закона и Единния класификатор за държавния чиновник, той се назначава краткотрайно, за период от 3 години “.

Национална движение „Симеон Втори" от дълго време ги няма, през днешния ден ръководи „ Продължаваме промяната “, които ни проглушават ушите какъв брой са честни, а в действителност излъченият от тях министър председател, изкарал едвам половин година на поста, се оказа най-слабия в най-новата българска история. Но сходно на тогавашните „ жълти депутати “, „ лилавите “ представители на „ Промяната “ пробутват назначението на Рашков в КПКОНПИ като изискване пред образуването на държавно управление. Целта е в ръцете на сегашния вътрешен министър Бойко Рашков да се даде безграничен запас за принуда и възобновление на милиционерската страна. От мандатоносителя по всякакъв начин се пробват да прокарат избора на Рашков отпред на КПКОНПИ, по този начин, щото даже и да не се стигне до второ държавно управление на „ Продължаваме промяната “ с министър председател Асен Василев, то антикорупционния орган да остане в техни ръце. Това е най-голямото съображение на изказванието на опозицията, а и на представителите на „ ИТН “, че така наречен „ антикорупционна промяна “, стартирана от Кирил Петков и Асен Василев, в действителност цели превръщането на КПКОНПИ в „ политическа бухалка “, с която да се притискат политическите съперници и икономическите съперници на спонсорите на ръководещите партии. И всичко това в изискване на предизборна обстановка.

Арогантният метод, по който от „ Продължаваме промяната “ пробват да овладеят антикорупционния орган, е в цялостен прорез с европейската процедура за деполитизиране на институциите, свързани с противопоставяне на корупцията и проведената престъпност. Опитът за пробутването на Рашков отпред на КПКОНПИ е жестоко тъпчене и на правилата за господство на правото в Европейския съюз.

Освен очевидното преповтаряне на подмолните сделки и практики от началото на престъпния преход в България от сегашната власт, е любопитно и че част от безконечните основни герои на всеки строй са си напълно същите. Някогашният следовател от времето на Народната милиция Рашков и сътрудника му прокурор от времето на Народната Република Атанас Атанасов, който другояче се подвизава като съпредседател на „ Демократична България “, още веднъж се оказват дружно, все в името на властта. И с това потвърждават и друга максима на мислителя Маркс, упоменат първоначално – тази, че моралните устои не могат да бъдат създавани с параграфите на закона. Защото очевидно няма закон който да спре ламтежа за власт на  политическите зомбита на Прехода.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР