Oпитът за покушение срещу главния прокурор е опит за посегателство

...
Oпитът за покушение срещу главния прокурор е опит за посегателство
Коментари Харесай

ВСС: Прави се опит за посегателство срещу държавата

Oпитът за нападение против основния прокурор е опит за посягане против българската страна и в частност против правосъдната власт и нейната самостоятелност. Tова заяиха в декларация във връзка вчерашния случай от Висш съдебен съвет.

Представляващият съвета и двамата говорите на колегиите декларират своята паника и извънредно безпокойствие от невиждания опит за посягане. Тя отхвърлят демонстрирания блян за дестабилизация на правосъдната власт и нейното преодоляване посредством силови способи, непознати в най-новата ни история и неприсъщи за демократичните и правови страни.

Опитът за нападение против български магистрат и орган на държавна власт, какъвто е основният прокурор, погазва Конституцията, открития правов ред и демократични устои. Това съставлява и опит за дискредитиране на достиженията на българската прокуратура в битката с престъпността и сполучливото ѝ взаимоотношение с интернационалните сътрудници, написа в писмото.

Компроментирането на страната ни пред интернационалната общественост е неприемливо. Уверени сме в мъдростта и неналичието на приемливост от страна на общество ни към сходна смелост. Предприемането на незабавни и съответни дейности от виновните институции ще подсигурява опазване на правовия ред и публичния мир, считат още от Висш съдебен съвет.

От институцията осъждат остро дейностите и приканват към единна позиция на държавната власт, към виновна и професионална реакция на институциите в най-кратки периоди за откриване на причинителите и на поръчителите на този акт и използване на закона в цялостната му суровост по отношение на тях.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР