Опитът за отцепване на Каталуния през 2017 г. е бил

...
Опитът за отцепване на Каталуния през 2017 г. е бил
Коментари Харесай

Испанската прокуратура: Опитът за отцепване на Каталуния е бил държавен преврат

Опитът за разединение на Каталуния през 2017 година е бил " държавен прелом ", целящ да " ликвидира испанската конституция ". Това установи испанската прокуратура, представяйки заключителните си причини по процеса против 12-те каталунски сепаратисти, съобщи Франс прес.

" Това беше държавен прелом, който имаше за цел замяната на един юридически открит ред посредством различен чрез противозаконни средства ", съобщи прокурорът Хавиер Сарагоса.

Дванадесет каталунски сепаратисти са обвинени по този исторически развой, почнал на 12 февруари. Той завършва на 12 юни. Подсъдимите са съдени за образуване на референдум за самоопределение на Каталуния, който беше неразрешен от испанските управляващи и за оповестяване на независимостта на Каталуния през октомври 2017 година Девет от подсъдимите са в предварителния арест. За последователите на независимостта на Каталуния те са политически пандизчии - версия, която изрично бе отхвърлена от прокурора Сарагоса. " Сепаратистите са съдени, тъй като пробваха да унищожават испанската конституция, датираща от 1978 година, прибягвайки до принуждение ", съобщи той.

Присъдата по делото се чака през есента, напомня Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР