Опитът за нарушаване на правата на хора с българско самосъзнание

...
Опитът за нарушаване на правата на хора с българско самосъзнание
Коментари Харесай

Милков: Промяната в РСМ няма да е бърза, както и европейската им интеграция

Опитът за нарушение на правата на хора с българско съзнание в Република Северна Македония е несъответстващ с европейската интеграция и дейностите на Скопие могат само да забавят този развой.

Европейската комисия откри своя отчет за напредъка на РСМ по пътя към участието ѝ в Европейския съюз, само че не всички наши бележки са регистрирани. Тези, които са регистрирани са в доста общ проект.

Това съобщи служебният външен министър Николай Милков на брифинг в Министерство на външните работи, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Ние ще продължим да работим, с цел да бъдат одобрени нашите стремежи в Европейски Съюз във връзка РСМ, безапелационен бе служебният външен министър.

В отговор на въпрос на БГНЕС Милков разяснява, че посредством обществените мрежи всички европейски сътрудници са станали очевидци на случилите се неприемливи дейности на група екстремисти с анти-европейски убеждения, които манифестираха с апели за нарушение правата на хора с българско съзнание в РСМ.

В нашите контакти ние постоянно показваме, че опитът за нарушение на тези права е несъответстващ с европейската интеграция и дейностите на Скопие могат само да забавят този развой, съобщи министърът.

БГНЕС напомня, че по време на формалното разкриване на клуба “Цар Борис III ” в Охрид стотина души скандираха " татари ", " българи фашисти ". Част от тях хвърляха яйца и камъни против постройката, където се намира българският клуб. На митинга имаше и югославски флагове с петолъчката от времето на диктатора Йосип Броз Тито. Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски също осъди откриването не клуба и поддържа митинга.

„ Сигурно има събития и персони, които имат спорни оценки и отзиви на границата на двете страни, това е явно, и тази смесена историческа комисия беше основана точно, с цел да реши тези разлики посредством непоколебим, теоретичен метод. За страдание 5 години след действието ѝ, нейната работа остава блокирана в Средновековието, т.е. с доста стеснен прогрес ”, сподели министър Милков и добави, че събитията в клуба “Цар Борис III ” потвърждават, че прогрес няма.

„ Събитията потвърждават и общата атмосфера в РСМ, която се подхранва от това, че избрани хора, възпитавани от десетилетия в този дух, поддържат антибългарски тези. Хубавото е, че формалната позиция на Министерство на външните работи на РСМ осъди крайните дейности, както и последвалия вандализъм в клуба, само че е ясно, че управляващите в РСМ би трябвало да създадат повече по този въпрос ”, сподели още служебният външен министър в отговор на БГНЕС.

Според него смяната ще отнеме време, както и европейската интеграция на македонската страна. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР