Опитът за атентат срещу Иван Гешев няма аналогия в новата

...
Опитът за атентат срещу Иван Гешев няма аналогия в новата
Коментари Харесай

Славчо Велков: Опитът за атентат срещу Иван Гешев няма аналогия в новата история на България

Опитът за атентат против Иван Гешев няма прилика в новата история на България, тъй като това е настоящ върховен магистрат. Това съобщи пред Нова тв специалистът по сигурност Славчо Велков.

По думите му следите на мястото на гърмежа не са породени от осколки, а по-скоро от ударната вълна. Тя би могла даже да обърне бронираната кола, с която основният прокурор се движел. Велков добави, че мястото е подбрано, тъй като скоростта там е към 30-40 км/ч.

„ Ако това е по този начин, както го виждаме, и както се показва, можем да го квалифицираме като акт с доста, доста висока степен на социална заплаха, и който не е с лимитирана цел заплашване, а ликвидиране ”, разяснява още специалистът по сигурност.

Винаги има аварийни направления и те са съобразени с оперативната конюнктура и степента на заплашеност, в случай че има такава. Те се избират от шефовете на екипите за защита, сподели още Славчо Велков. Според него е допустимо част от колите на кортежа да са били с проследяващи устройства. „ Ако на аварийните направления, по които е трябвало да се движи основният прокурор, бъдат открити сходни устройства, това може да значи, че работата е извънредно сериозна ”, съобщи специалистът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР