Опитът за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев е водеща

...
Опитът за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев е водеща
Коментари Харесай

Инсценировка ли е опитът за атентат срещу Гешев?

Опитът за атентат против основния прокурор Иван Гешев е водеща тематика в последните 24 часа. Някак си в сянката му остана показаният от обединението ПП-ДБ проектокабинет.

Инцидентът с кортежа на обвинител №1 в страната в действителност е нещо непоносимо. В това спор няма. И то в 21 век. И то на територията на страна, която е членка на Европейския съюз. Започнаха да витаят разнообразни отзиви и въпроси. Случайно ли става всичко? Инсценировка ли е? Сплашване ли?

Ето какво е мнението на водещи фигури и експерти.

Съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов има очевикни обстоятелства на инсценировка.

„ Като видите единствено фотосите и би трябвало да си извършите изводите за това. Убедени сме, че този опит за атентат има за съществена цел да осуети радикалната промяна в прокуратурата посредством героизиране на жертвата в тази ситуация – основният прокурор. Атентатът против основния прокурор е атентат против правосъдната промяна. ПП-ДБ осъждат всички дейности, ориентирани към дестабилизация на страната и институциите. Надяваме се, че ще бъдат положени всички старания да се откри цялата истина, въпреки да се съмняваме дали има потенциал за това “, съобщи той.

Атентатът против основния прокурор не е инсценировка. Това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева. По думите ѝ против прокуратурата работят политици, публицисти и олигарси, само че не пожела да назове съответни имена.

„ Несериозно е да се мисли, че това е инсценировка. Виждате какво се случва в една страна, която се води правова. Да посегнеш против основния прокурор е и посягане против всички прокурори в страната. Искаме всички виновни институции да си свършат работата и да ни защитят “, настоя още един път представителят на основния прокурор.

Бившият шеф на НСБОП и НСО ген. Румен Миланов счита, че колите от кортежа могат да устоят на подобен гърмеж.

„ Спор няма, че това е терористичен акт. Най-вероятно кортежът е бил от две коли. Според мен степента на отбрана е висока, само че няма да я оповестя. Маршрутът не постанова прелиминарен оглед. Самите коли би трябвало постоянно да се ревизират. Понякога се сменя маршрутът в самата минута “, сподели той.

Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов също направи забавен коментар.

„ Когато се приказва за експерт, който е направил закононарушението, аз се чудя какво му е професионалното на този човек. Трябва да има ликвидиране, с цел да експерт, а такова няма, явно не е експерт. Дори няма счупено дърво, по асфалта няма следи от увреждания. Не виждам претекста “, означи Йорданов.

Според генерал-майор Румен Ралчев станалото с Гешев би трябвало да има предистория.

„ Това е типова обстановка, при която се реагира съответно и общоприетоо. Станалото с Иван Гешев би трябвало да има предистория. Някой не си е приключил работата, не са доловени сигнали. Със сигурност е правено наблюдаване на неговото придвижване. Във всички тези стадии на подготовка на този атентат прозира и огромен професионализъм, и аматьорщина, тъй като в случай че всичко беше както би трябвало резултатът щеше да е доста драматичен “, добави той.

Каква ли е истината… Разследващите органи знаят най-добре.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР