Опитът ви с борбата с африканската чума по свинете ще

...
Опитът ви с борбата с африканската чума по свинете ще
Коментари Харесай

Румъния: Да обединим усилия с България срещу африканската чума

„ Опитът ви с битката с африканската чума по свинете ще бъде доста потребен за нас “. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на среща в Букурещ с румънските си сътрудници на земеделието и селските региони Петре Дея и на водите и горите - Йоан Денеш, оповестяват от пресцентъра на МЗХГ.

„ България, както и Румъния предприе доста съществени превантивни дейности - на всички Граничен контролно-пропусквателен пункт пунктове възобновихме дезинфекцията, изземваме и унищожаваме всички артикули със свинско на границата, изградихме ограда против нахлуване на диви свине, само че за жалост преди 10 дни се появи първия случай и у нас “, изясни Порожанов.

„ Трябва да обединим напъните си, казусът към този момент е интернационален и са нужни общи ограничения “, съобщи от своя страна министър Петре Дея. В Румъния към този момент са унищожени 194 000 прасета поради африканската чума, като се чака броя им да доближи 300 000. Там следва да се открие теоретичен център за битка с заболяването, като в работата му бяха поканени да вземат участие и български експерти. В срещата в Букурещ участваха и изпълнителният шеф на Българската организация по сигурност на храните доктор Дамян Илиев, както и шефът на изпълнителната организация по горите Григор Гогов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР