Опитът с т.нар. зелени коридори показва не хаос, а изключително

...
Опитът с т.нар. зелени коридори показва не хаос, а изключително
Коментари Харесай

Богдан Кирилов не вижда хаос, а много добра организация при ваксинирането

Опитът с така наречен " зелени коридори " демонстрира не безпорядък, а извънредно добра организация за имунизация на доста хора, разяснява през днешния ден пред " Нова телевизия " шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов .
" Флаконите са многодозови и би трябвало да се употребяват доста рационално. Необходимо е да се реагира в границите на часове. Това, което видяхме, като противен опит, е, че част от искащите да се имунизират, не идват в оповестените часове. Това основава извънредно усложнение. За да не изхвърляме ваксини, е по-добре да са в зелените коридори ", изясни Кирилов.
На въпрос по какъв начин и къде могат да се имунизират възрастните хора, той изясни, че с изключение на персоналните лекари, те могат да употребяват огромните пунктове в лечебните заведения, както и зелените коридори.
По думите му до два-три месеца съветската ваксина Спутник V може да получи утвърждение за потребление в страните от Европейски Съюз.
Той разясни, че сега вървят така наречен " Научни съвещания ", които ревизират дали производството и дава отговор на условията. След това ще се премине и към процедурата по утвърждение на самия препарат.
Кирилов добави, че научни съвещания вървят и за една от китайските ваксини, само че те са на по-ранен стадий. Според него е изцяло допустимо при започване на април да стартират доставките на четвърта ваксина за страните от Европейски Съюз - тази на " Янсен ". Още идващият месец чакаме близо половин милион ваксини, уточни Богдан Кирилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР