Опитът на треньора Шаби Алонсо и трофеите, спечелени по време

...
Опитът на треньора Шаби Алонсо и трофеите, спечелени по време
Коментари Харесай

Директор на Леверкузен: Шаби Алонсо спечели много като футболист, това ще помогне на тима ни

Опитът на треньора Шаби Алонсо и трофеите, извоювани по време на кариерата му на футболист, могат да оказват помощ на Байер (Леверкузен) да стигне до полуфиналите на Лига Европа в четвъртък, счита спортният шеф на отбора Симон Ролфес.

Леверкузен приключи 1:1 с белгийския Роял Юнион СЖ предходната седмица в първия четвъртфинален мач и се нуждае от победа на реванша на следващия ден в Белгия.

Но германците се оправиха в сходна обстановка по-рано в конкуренцията, откакто отстраниха Монако, макар домакинска загуба в първия мач и в клуба се надяват, че шампионският нрав на Алонсо, добит след титли в Шампионската лига с Ливърпул и Реал Мадрид, плюс една купа на Световното състезание и две на Европейското с Испания, може да им оказват помощ.

" Той доближи няколко полуфинала в кариерата си и има опита, който е нужен в края на дълъг сезон с висока активност. Стратегията, волята и фокусът върху запазването на свежестта в играта е нещо, което малко други умеят като него ", сподели Ролфес преди заминаването на Леверкузен за Белгия.

Алонсо пое Леверкузен през есента след извънредно начало на сезона при предшественика си Жерар Сеуан и ги изведе до шесто място в Бундеслигата и покрай първи европейски полуфинал от 2002 година насам.

" Предстоящият мач е нещо особено. Забелязвате го, тъй като е минало толкоз доста време от последния ни полуфинал в Европа ", сподели Ролфес. Той добави, че тимът се е подготвил за възможни дузпи, посредством които надви над Монако в плейофния мач от осминафиналите.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР